Українська армія готова гідно і професійно боронити українську землю, – Турчинов

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що незважаючи на величезні втрати, українські війська в Криму виконали свій обов’язок. У першу чергу, дали можливість і час Збройним Силам України забезпечити підготовку до оборони, привести війська в повну бойову готовність, розпочати часткову мобілізацію.

«І сьогодні українська армія готова гідно і професійно боронити українську землю», – зазначив він, відкриваючи у понеділок засідання Погоджувальної ради.

Керівник парламенту подякував всім, хто до кінця виконує свій конституційний обов’язок, хто не зрадив Україну і продовжує захищати її навіть у таких неймовірно складних умовах, які є у Криму.

«Дякую офіцерам, солдатам, сержантам, курсантам, які були і є вірними присязі, яку вони дали українському народу», – сказав О.Турчинов.

Відкриваючи сьогоднішнє засідання Погоджувальної ради, в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зазначив, що парламентарії повинні розглянути багато питань, пов’язаних і зі зміцненням обороноздатності, і з політичними і економічними реформами.

«І я прошу представників всіх політичних сил, розуміючи, що почалася передвиборча президентська кампанія, поводити себе гідно, не вдаватися до політичних спекуляцій і відвертої брехні. Особливо не спекулювати на темі Збройних Сил України і тих важких завдань, які вони зобов’язані виконувати», – сказав він.