Юлія Тимошенко закликає негайно підписати Угоду про асоціацію з ЄС

Лідер партії «Батьківщина», колишній Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала негайно підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, наголосивши, що Україна виборола це права ціною життя її громадян.

Про це вона заявила під час інтерв‘ю з американською інформагенцією The Associated Press.

«Більше 70 відсотків українців підтримують підписання Угоди про асоціацію і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Треба негайно підписувати цю Угоду», – сказала вона.

«Ніхто не може диктувати Україні, що їй робити на міжнародній арені. Україна – це перша країна, громадяни якої під час нашої європейської революції віддали життя за об‘єднану Європу, європейську мрію, за європейські цінності. Якщо зараз нас хто-небудь буде примушувати відступити від наших європейських перспектив, це буде просто нечесно  по відношенню до багатьох людей, які саме під цим гаслом йшли на барикади і саме з цією думкою практично валили диктатуру. І вони її повалили. І тепер вони мають право на те, щоб бути крок за кроком ближчими до об‘єднаної Європи», – сказала Юлія Тимошенко.

Також, лідер партії ВО “Батьківщина” вважає, що проведення референдуму про статус Криму під дулами автоматів є нелегітимним і його не буде визнано Україною і всім демократичним світом.

“Всьому світові зрозуміло, що цей референдум є абсолютно нелегітимним. Референдум під дулами автоматів – це не референдум. Це насилля”, – сказала вона.

“Я думаю, що якщо такий референдум буде проведений, то це буде одним з елементів продовження агресії”, – наголосила Юлія Тимошенко.

“Ні Україна, ні світ ніколи не визнають такий референдум. І більше того, сьогодні в Україні кожен заперечує проти того, щоб гаранти, які виступили в Будапештському меморандумі, домовлялися з Росією про будь-які компроміси, щоб такими компромісами могли бути або Крим, або інші кроки, які Україна мусить зробити для того, щоб агресор пішов. Ми вважаємо, що агресор мусить піти без умов. Ніхто не має права суверенній державі ставити будь-які умови силою зброї”, – сказала Тимошенко.