Юлія Тимошенко: Зупинити агресію Росії в Україні – це захистити стабільність в світі

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко просить європейських лідерів «знайти європейський, мудрий, законний, гідний шлях виходу з кризи» та захистити Україну від агресії Росії.

Про це вона наголосила у своєму виступі перед учасниками Конгресу Європейської народної партії, який проходить в Дубліні.

«У мою рідну Україну зараз відбулося військове вторгнення. Жорстоке, цинічне, агресивне. І це робить персонально Володимир Путін. Під загрозою опинилася наша державність. Я знаю, що саме зараз тут, у цій залі, перебуває найсильніша в світі команда, яка може знову захистити свободу та життя мого народу», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона закликала європейське співтовариство « невідкладно діяти», бо «Путін піде настільки далеко в захопленні України, наскільки йому дозволить це зробити демократичний світ».

За словами Юлії Тимошенко, «Кремль повинен зрозуміти, що Україна – це Держава, а не територія, що Україна – суверенна нація, яка вільна об’єднатися з ЄС коли того захоче».

«Для того, щоб Кремль зрозумів цю просту істину, нам потрібні ваші дії, нам потрібна сильна Європа, яка завжди говоритиме одним голосом, запроваджуватиме рішучі заходи та реалізуватиме послідовну стратегію», – підкреслила Юлія Тимошенко.

На її думку, не можна дозволити Росії провести 16 березня референдум «під дулами кулеметів для анексії Криму», бо це призведе не лише до втрати України, а й до втрати стабільності в усьому світі.

«Сьогодні в Україні вирішуються глобальні світові питання. Я хотіла б, щоб ми просто були єдиною командою і реагували на цей виклик разом», – наголосила екс-прем’єр-міністр.

За словами Юлії Тимошенко, мова йде  «про мир або війну на європейському континенті».  «Зупинити російську агресію – це не лише здобути свободу для України, а й захистити свободу та мир у Європі», – підкреслила вона.

«Прийшов час змусити всіх, у тому числі керівництво Росії, зрозуміти, що Європа існує, і що вона не потерпить розшматування найбільшої європейської країни», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» також нагадала, що «вперше в історії українці помирали за право бути в Об‘єднаній Європі».

«Це – вирішальний момент для європейської історії, і це сталося в Україні, на Майдані. Вони помирали за те, щоб бути разом з вами», – зазначила вона.

За словами Юлії Тимошенко, «Україна стала більше, ніж країною, вона стала символом, ідеєю європейської свободи, європейської сили», тому європейська спільнота повинна не дозволити Росії все це знищити.