Юлія Тимошенко оголосила війну корупції

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко презентувала законопроект, який дозволить ефективно боротися з корупцією в Україні.
На брифінгу для журналістів Тимошенко повідомила, що законопроект про внесення змін до чинного законодавства України щодо прав громадян у боротьбі з корупцією та зловживанням владою “є прямим продовженням нашої європейської революції на всіх майданах країни і світу”.
За її словами, цим законопроектом політики нададуть право громадянам, які “вийшли на революцію і зробили неможливе – прибрали диктатуру – можливості та інструменти далі міняти країну, а не піти з майданів додому”.
“Після революції країна не може залишатись такою, як була: мають відбутися глибинні відчутні зміни, які мусять торкнутися життя кожної людини”, – підкреслила Юлія Тимошенко і додала, що найбільшою помилкою після Помаранчевої революції була втрата зв’язку між політиками та людьми. “Зараз цього допустити не можна”, – наголосила вона.
Лідер “Батьківщини” розповіла, що законопроектом, зокрема, пропонується надати право громадянам при спілкуванні з чиновниками фіксувати всю розмову на відео- та аудіотехніку. При цьому людям надається право напряму звертатися до суду у разі фіксації порушень, а суд зобов’язаний потягом короткого терміну відкривати провадження і у відкритому процесі, за участі ЗМІ, публічно розглядати такі звернення.
Законопроект також значно розширює права та можливості приватного обвинувача.
Юлія Тимошенко зазначила, що практика європейських країн, яка надає громадянам відповідні права, дозволила за короткий термін побороти корупцію.
“Це, безумовно, революційний закон, який збільшує армію борців проти корупції настільки, що корупції просто не залишиться місця в Україні”, – підкреслила вона.
“Сьогодні боротьба з корупцією може стати практично Хрестовим походом, а цей закон дає можливість громадянам бути солдатами хрестового походу”, – заявила Тимошенко.
У свою чергу в.о. голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв повідомив, що фракція підтримала законопроект, який сьогодні на засіданні презентувала Юлія Тимошенко.
“Ми підтримали це рішення і готові вже сьогодні зареєструвати його від народних депутатів – членів фракції”, – сказав Соболєв.
Крім того, голова профільного комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін додав, що законопроект, представлений Юлією Тимошенко, є революційним для Кримінально-процесуального кодексу та для боротьби з корупцією.
Водночас він зазначив, що за дорученням Юлії Тимошенко Комітет розробив законопроект про амністію, який дуже важливий для України, оскільки, за його словами, протягом трьох років попередня влада не проводила амністію.