«Батьківщина» на Тернопільщині заявила про готовність до чесної боротьби та перемоги

тернопіль 14.04 007Про готовність обласного та всіх окружних виборчих штабів кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко на Тернопільщині сьогодні під час прес-конференції розповів народний депутат України, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, який очолює виборчу кампанію в області.

«Ми сформували всі виборчі підрозділи і на сьогодні партія Батьківщина» єдина, яка подала в повному обсязі своїх кандидатів до ОВК та доукомплектовуємо ДВК. Завдяки значній кількості наших партійців та підтримці жителів області, завдяки злагодженій роботі та структурованості партійної організації, ми виконали першочергові завдання нашого кандидата та заявляємо про повну готовність до чесної боротьби і перемоги», – наголосив Василь Деревляний.

За його словами, кандидат в Президенти Юлія Тимошенко планує поборотися за першість та понад 50% голосів виборців на Тернопільщині.

«Сьогодні ведеться цілеспрямована брудна пропаганда проти нашого лідера та проти наших членів партії. Чи не кожен день на місцевих Інтернет-сайтах зявляється замовна та наклепницька інформація. Ми намагаємося реагувати та спростовувати цей бруд, але, на жаль, не всі представники місцевих сайтів готові йти на контакт. Тому, я вкотре звертаюся до місцевих засобів масової інформації з проханням перевіряти всі факти та матеріали, які ви отримуєте. Ми завжди готові до діалогу. Просимо вас бути уважними і однаково справедливими до всіх учасників виборчого процесу», – звернувся політик.

тернопіль 14.04 004У відповідь на запитання журналістів щодо підтримки кандидатури Василя Облещука на посаду начальника УМВС в Тернопільській області, Василь Тимофійович цитував заяву, яка була оприлюднена на офіційному партійному сайті:

«Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» заявляє про свою солідарність з громадськістю Тернопільщини, рішенням люстраційного комітету, громадських організацій краю, які підтримали кандидатуру в.о. начальника УМВС в Тернопільській області Облещука В.К. на посаду начальника УМВС в Тернопільській області».

Голова ТОО ВО «Батьківщина» підкреслив, що не підтримує і не розуміє акцій, які під обласним управлінням міліції проводили УДАР та «Свобода», адже свою підтримку Облещуку виявила громадськість краю.

«Я не буду приховувати того, що дійсно підтримав Облещука, бо серед усіх поданих кандидатів, вважаю його кандидатуру найкращою для нашої області. До того ж мені не дуже зрозуміла та кадрова політика, яка сьогодні проводиться на Тернопільщині. Наша політична сила  категорично не підтримує колишніх посіпак владного режиму, яких сьогодні повертають до керівних посад в області. Не хочу, щоб мої слова сприймалися як дестабілізація ситуації в демократичному таборі, але вчорашні регіонали, навіть якщо вони вже перефарбувалися під іншу партію (колись опозиційну) не мають морального права бути сьогодні при владі. Мова йде про знову призначених: «пенсіонера» – голову СБУ, який сидить в кабінеті сина в Службі автомобільних доріг області та тероризує тисячний колектив, а також прокурора області, який, працюючи на посаді прокурора району, в грудні 2013 року активно виконував вказівки режиму Януковича: відмінюючи рішення рад місцевого рівня на підтримку Майдану, проти Януковича.  Тому саме прокурора та начальника СБУ області я б сьогодні закликав вийти на Майдан та, для початку, подивитися людям в очі. Я застерігаю цих керівників від підігрування тим чи іншим політичним силам чи персонам, від беззаконня, фальшування та корупції, яким на Тернопільщині більше не місце», – наголосив Василь Деревляний.

За його словами всі кандидати, яких висувала чи підтримала партія ВО «Батьківщина» на Тернопільщині отримали підтримку Майдану, громадських організацій та люстраційних комітетів.

«Сьогодні як у політичних партіях чи будь-яких інших суспільних об’єднаннях і в люстраційних комітет, на жаль, є люди, яких не завадило б пролюструвати. Тому я закликаю всі контролюючі громадські організації бути відповідальними за свою роботу, а ми в свою чергу, завжди раді співпраці на прозорих, чесних та справедливих умовах», – резюмував Василь Деревляний.