Василь Деревляний закликав військових на Тернопільщині вступати до Національного руху опору «путінській» агресії

Про мету та завдання Національного руху опору, створення якого ініціювала лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, в ефірі місцевих телеканалів розповів народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

За словами політки, сьогодні основне завдання української нації – бути єдиною.

«Нація має бути єдиною – це сьогодні основне. Ми бачимо, що переважна більшість жителів Сходу нашої держави виступають за унітарну Україну. Саме в єдності наша сила», – підкреслив В.Деревляний.

На переконання народного депутата, такою ж має бути позиція і працівників правоохоронних органів, військових, функція яких: захищати державу від окупантів та сепаратистів.

«Режим Януковича залишив у зруйнованому стані не лише економіку нашої держави, дестабілізацію вони внесли і в правоохоронні структури, практично знищили армію. На превеликий жаль сьогодні понад 80% працівників міліції на Сході відмовляються виконувати вказівок вищого керівництва держави та дотримуватися присяги даної іменем України. Як наслідок, керівництвом держави було прийнято рішення про антитерористичну операцію, завдання якої: звільнити державні установи та територію Східної України від окупантів та сепаратистів», – прокоментував Василь Деревляний.

За його словами, для допомоги військовим, для укріплення силового блоку України Юлія Тимошенко ініціювала створення Національного руху опору «путінській» агресії

«Це чіткі та конкретні кроки, які потребують підтримки з боку громадськості та професійних порад українських військових. Метою діяльності Руху є захист України та її громадян усіма доступними засобами. Екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони Олександр Скіпальський заявив, що Юлія Тимошенко правильно зробила, що призупинила активну політичну діяльність як кандидата у президенти і зосередила свої зусилля на організації українського спротиву агресору. Військові, підтримали Юлію Володимирівну в тому, що без широкої підтримки народу перемогти цинічних агресорів Україну буде дуже важко. Рух опору вже оголосив мобілізацію тих військових резервістів в регіонах країни, які готові долучилися до збереження миру, збереження цілісності України і спокою в нашій державі», – розповів голова ТОО ВО «Батьківщина».

Василь Деревляний закликав тернопільських військових вступати до Національного руху опору, Штаб якого розпочала формувати Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина».

«Щодня я проводжу по декілька зустрічей з нашими військовими: полковниками, підполковниками, майорами. Ми закликаємо до спільної боротьби за єдність та цілісність нашої держави всіх небайдужих, досвід яких сьогодні надзвичайно важливий. Сьогодні всі військові, навіть ті, хто знаходиться в запасі повинні стати на захист країни. Наш лідер  Юлія Тимошенко повідомила, що робота Руху опору буде координуватися з Міноборони, СБУ, МВС, РНБО у щоденному, чіткому режимі», – констатував політик.

Також Василь Тимофійович виступив за відновлення функціонування тернопільської військової частини і роботи військового аеропорту у Чорткові.

«Під час моєї першої каденції як народного депутата я активно відстоював питання щодо збереження стратегічного об’єкту – військового аеропорту в Чорткові. Цей військовий об’єкт був дуже потужним з професійним оснащенням та злітними смугами, що могли приймати надсучасні військові літаки. На жаль, на той час керівництво держави не цікавили питання збереження та фінансування військових об’єктів. Як наслідок, сьогодні ми стали очевидцями, що може відбуватися в державі, яка практично не має укомплектованої, модернізованої та боєздатної армії. Наше завдання в рамках діяльності Штабу національного руху опору – виправляти ці помилки для захисту та процвітання нашої Батьківщини», – резюмував Василь Деревляний.