Військові підтримали ініціативу Юлії Тимошенко

Учасники Штабу загальнонаціонального руху опору російській агресії вважають, що сьогодні всі військові, навіть ті, хто знаходиться в запасі, повинні стати на захист країни.
Вони висловили підтримку лідеру партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко і наголосили, що знаходяться поза політикою, не є членами партій, і їх головне завдання – захист держави та суверенітету.
Зокрема, екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони Олександр Скіпальський заявив, що Юлія Тимошенко правильно зробила, що призупинила активну політичну діяльність як кандидата у президенти і зосередила свої зусилля на організації українського спротиву агресору.
“Ми, військові, підтримуємо її в тому, що без широкої підтримки народу перемоги цинічних агресорів нам буде дуже важко. Переконаний, що ветерани Збройних сил України, які протягом 23 років вірно служили нашій державі, візьмуть сьогодні зброю у руки, самореалізуються і на прикладі тієї енергії, яку продемонстрував Майдан, будуть діяти адекватно ситуації”, – підкреслив начальник Головного управління розвідки Міноборони у 1992-1997 роках.
Генерал-лейтенант ГУР Міноборони України Микола Мельник вважає, що офіцери не можуть бути осторонь подій і мають зупинити агресора.
“У цьому полягає суть створення цього штабу. Ми – просто офіцери, генерали, для яких честь, достоїнство, українська незалежність була і буде в серці. Буде кощунство, якщо сьогодні офіцер, навіть якщо він у запасі, буде спокійно спостерігати за подіями, які будуть відбуватися в подальшому. Агресор не зупиниться, і це треба усім усвідомити”, – зазначив офіцер.
Екс-командир столичного “Беркуту” Геннадій Абрамчук наголосив, що настав час істини для багатьох людей: ” Сьогодні – небезпека від Росії. Сьогодні настав момент істини для багатьох з нас. Людина повинна визначитися, з ким вона і за кого. Моя позиція, як і позиція моїх друзів і близьких – краще померти стоячи, захищаючи свою Батьківщину, ніж жити все життя на колінах”.