Заява депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Збаразькій районній раді

11 квітня 2014 року відбулося засідання Збаразької районної ради, на якій було розглянуто ряд питань, в тому числі зміни до бюджету району. Всі питання були одноголосно прийняті депутатами, і про ніякий розкол чи зраду окремими депутатами не було і мови. Все почалось з того, що порядок денний дійшов до питання призначення головного лікаря ЦРКЛ. На зазначену посаду претендували чотири кандидати. Один з них свою кандидатуру зняв. Тому депутатська комісія запропонувала ставити на голосування трьох кандидатів. Проте, колишній  «фронтзмінівець» і водночас колишній член фракції «Батьківщина» Володимир Богайчук, який був одним з кандидатів на вище згадану посаду, висунув вимогу, що тільки його кандидатура має бути розглянути на цю посаду, хоча рішення фракції «Батьківщина» було протилежним. Для цього він «заручився» підтримкою члена «Партії регіонів», заступника голови РДА.

Після виступу голови профспілки ЦРКЛ, депутата Ярослава Якимця, стало відомо, що трудовий колектив закладу бачить на посаді головного лікаря іншого кандидата. Володимир Богайчук та його «прихильники», зрозумівши, що його кандидатура не набере необхідної кількості голосів, спровокували гострі дискусії в сесійній залі, в зв’язку з чим голова районної ради оголосив перерву на 5 хвилин. Після відновлення засідання ради, відповідно до Регламенту, була проведена перереєстрація депутатів, після якої стало відомо, що кворуму для законного продовження роботи сесії немає. Цікавим є те, що саме «прихильники» Володимира Богайчука покинули сесійну залу під час проведення процедури перереєстрації, чим і спровокували зрив роботи сесії.

Тому демарш колишніх «фронтзмінівців» по виходу з фракції «Батьківщина» пов’язаний виключно з особистими амбіціями Володимира Богайчука будь якою ціною отримати посаду головного лікаря ЦРКЛ, чого не підтримали ветерани фракції.

Питання щодо зняття Юлією Володимирівною Тимошенко своєї кандидатури на пост Президента України на сесії не розглядалося, ніяких заяв депутатів не звучало і стало виключно вигадкою вищезазначених колишніх членів «Фронту змін», котрі, до речі, вже всі у виборчих штабах кандидата на пост Президента України Петра Порошенка.

16 квітня 2014 року

(Заяву підписали всі депутати фракції ВО “Батьківщина”, що були присутніми на сесії Збаразької районної ради, а також керівник фракції, голова Збаразької районної ради)

Изображение Изображение2