Заява

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» заявляє про свою солідарність з громадськістю Тернопільщини, рішенням люстраційного комітету, громадських організацій краю, які підтримали кандидатуру в.о. начальника УМВС в Тернопільській області Облещука В.К. на посаду начальника УМВС в Тернопільській області.

Так звану акцію протесту, організовану партіями УДАР та ВО «Свобода» в Тернополі, розцінюємо як захід спрямований на нівелювання домовленостей про єдність та співпрацю в опозиційному таборі, атакож на дестабілізацію ситуації в правоохоронних органах області. На наш погляд, метою даного заходу є призначення на керівні посади «своїх» ставлеників (як це вже відбулося під час призначень інших керівників силових структур краю, яких не підтримала громадськість).

Варто зазначити, що громада, яка зібралися, засудила партійний мітинг під стінами УМВС та висловила свою підтримку Облещуку В.К.

Позиція Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» була і залишається незмінною: керівні посади в області можуть займати люди, які отримали підтримку громадськості, не мають жодної причетності до режиму Януковича, а також за умови відсутності під час призначення корупційної складової.

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» категорично проти політичних «ігрищ» довкола призначень на керівні посади, особливо, до правоохоронних органів на Тернопільщині.

Закликаємо місцевих політиків дотримуватися підписаних Угод і Слова даного жителям області: не вносити розколу до опозиційного табору.

4 квітня 2014 року

Голова Тернопільської обласної організації