Спільна заява Тернопільської та Чернівецької обласних партійних організацій ВО “Батьківщина”

Активісти і керівництво Тернопільської та Чернівецької облпарторганізацій ВО «Батьківщина» у вихідні зі здивуванням дізналися про поширення в Чернівцях друкованої продукції без вихідних даних, яка має всі ознаки відвертої провокації проти партії ВО «Батьківщина». Це начебто газета скомпонована з двох різних видань – вкладки  партійної газети «Наша Батьківщина» Тернопільської обласної парторганізації та обкладинки іншої газети – і поширена в Чернівцях з явними порушеннями виборчого законодавства.

Наголошуємо на своїй непричетності до розповсюдження цієї «газети», заявляємо про суворе дотримання нами всіх вимог закону і закликаємо громадян не піддаватися на провокації.

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» повідомляє: без нашого дозволу та, очевидно, протизаконно було надруковано додатковий тираж вкладки (4 сторінок) партійної газети «Наша Батьківщина». Ця партійна газета є зареєстрованим засобом масової інформації, що вже декілька років поспіль розповсюджується виключно шляхом поштової передплати, а також готується та виходить в Тернопільській області щотижня, але друкується в друкарні міста Чернівці.

В оригіналі газети «Наша Батьківщина» всі вихідні дані вказані на останній сторінці кожного примірника. В газеті ж, яка розповсюджувалася у Чернівцях, використано лише внутрішні сторінки з інформацією про з’їзд партії ВО «Батьківщина» і з виступом нашого лідера Юлії Тимошенко.

В якості перших сторінок зловмисники використали сторінки з газети «Наш день», що також є тижневиком, який виходить на теренах Тернопільщини та, як не дивно, друкується у тій же друкарні в Чернівцях, що і «Наша Батьківщина».

В зв’язку з такими обставинами, Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» повідомляє про припинення співпраці з друкарнею у м. Чернівці та про підготовку звернення до правоохоронних органів для розслідування цієї справи.

Припускаємо, що така провокація була спрямована на дискредитацію партійної організації ВО «Батьківщина» та введення в оману виборців. Вкотре закликаємо всіх учасників виборчої кампанії до чесної підготовки та проведення виборів.

Голова Тернопільської обласної організації

партії ВО «Батьківщина»В.Деревляний