Юлія Тимошенко: політики мусять провести свій власний Майдан у владі

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на прес-конференції наголосила, що свою роботу в політиці вона збирається присвятити тому, щоб зробити  її більш моральною, більш відкритою, більш ефективною.

«Громадянське суспільство живе в реальному часі – воно сучасне, сильне, адекватне і моральне. Після революції громадянське суспільство стало головною рушійною силою України, але в той же час в мене склалося враження, що політики, на жаль, живуть на декілька тисяч років в минулому, вони відстали від громадянського суспільства, від громадян, які під час революції змінили своє життя», –  наголосила кандидат в президенти від партії «Батьківщина».

На її  думку, політики мають пройти свій «майдан» у владі так само, як Майдан усунув диктатуру та дав можливість будувати країну.

«Мені здається, що так само політики мусять провести свій власний «майдан» у владі  зробивши цю політику більш моральною, більш відкритою, більш ефективною», – зазначила Юлія Тимошенко.

На її думку,  суспільство  має викоренити «дух Януковича», який ще продовжує жити в «коридорах влади».

«Янукович – це не прізвище, це ім‘я системи. Він якби то поїхав до Росії, а дух цієї системи продовжує жити в коридорах влади і цього допустити ми не маємо права. Якщо цей дух буде жити в коридорах влади далі і вселятися все в нових і нових політиків – ми ніколи країну не змінимо», – наголосила кандидат в президенти.

Юлія Тимошенко також вважає, що прийшов час політикам не роздавати обіцянки, а діяти.

«Я поставила перед собою завдання діяти кожен день. І зробити так, що б протягом цих двох місяців змінити ті суттєві речі, які не  змогли змінити за останні 23 роки», – підкреслила Юлія Тимошенко.