Юлія Тимошенко провела у Донецьку переговори щодо розблокування ОДА

Кандидат у президенти України, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко сьогодні у Донецьку провела декілька зустрічей, які стосувалися продовження переговорного процесу з розблокування будівлі Донецької обласної державної адміністрації.

Як повідомляє сайт Юлії Тимошенко, лідер партії “Батьківщина” переїхала до Донецька з Дніпропетровська, де в першій половині дня провела зустрічі з батьками героя Небесної сотні Сергія Нігояна та учасниками автопробігу “Схід і Захід разом”.

Юлія Тимошенко на зустрічі з підприємцями Дніпропетровської області наголосила, що на президентських виборах є шанс докорінно змінити Україну, зробити її успішною, прикладом для усього світу, але для цього треба прибрати “тіньову владу та включити кожного громадянина в управління країною”.

Перші кроки нової влади та кадрову політику Юлія Тимошенко “не вважає оптимістичними”. Між тим вона впевнена, що можна побудувати справедливу країну з “чистого аркушу” за умови викорінення “тіньової влади, яка повністю володіє політикою, а через неї –  країною”.

“Історія успіху України в ваших руках… Ці вибори – ваше право або провалити все, що ми очікуємо, або реально це побудувати. На президентських виборах олігархія об’єдналася рівними рядами, вони йдуть впевнено, мають свого кандидата в президенти, ймовірного прем’єра і вони впевнені в перемозі” ,- підкреслила Юлія Тимошенко.

Зруйнувати монополії, на думку кандидата в президенти, можливо лише  за умови активних дій громадянського суспільства.

“Просто передати владу від однієї гілки влади до іншої – це практично нічого не змінює. Нам потрібно побудувати принципово нові правила життя, які вперше в історії нашої країни включать кожного у процес управління країною. … Ми не повинні розірвати зв’язок українців, громадян з політиками і цей вплив не має зникнути. Так само, як практично без політиків зробили революцію, так само кожний має мати можливість змінити країну”, – наголосила лідер партії “Батьківщина”.

На її думку “не можна залишати в руках громадян тільки право робити революції, або право раз на п’ять років брати участь у напівсфальсифікованих виборах” бо це може призвести до третьої-четвертої-п’ятої революції і не до очікуваних змін.

“Якісні суспільні відносини, які дійсно дадуть людині відчуття свого місця в житті – це відкрита тема. І я бачу завданням президента країни саме це зробити – спробувати зробити Україну центром світу”, – зазначила кандидат в президенти.

Юлія Тимошенко нагадала, що у 2004 році, під час Помаранчевої революції, як і під час Революції гідності, увага світу була прикута до України, а сьогодні у “нас є шанс подарувати світу більш гармонійну модель суспільних відносин”.

“Сьогодні, коли звичайні люди творили Революцію та за це віддавали життя – ми були та є центром світу. Сьогодні, коли у нас в Криму та на східних кордонах почалась агресія Росії проти нас, ми також центр уваги світу.  Сьогодні у нас народилася нова душа, в нас народжується новий дух та нова сила – саме в Україні. За нами уважно спостерігає світ. Важливо, щоб Україна стала історією успіху, а не історією програшу. Але все це є в руках політиків, як це було у 2004 році, сьогодні історія успіху  країни у ваших руках”, – зазначила Юлія Тимошенко.

Кандидат в президенти від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запевнила, що східні області готові дати рішучу відсіч російським окупантам.

Про це вона повідомила сьогодні у Дніпропетровську після відвідання блокпостів на кордоні області та після зустрічі з керівником Штабу національного захисту області Юрієм Березою.

Юлія Тимошенко повідомила, що на зустрічі з керівником Штабу вони обговорили питання зміни законодавства для того «щоб добровольці, які готові захищати Україну, мали можливість реалізувати своє право».

На її думку, це дасть трохи надії та впевненості усім тим людям, які «сьогодні переймаються кожним кроком Російської Федерації по відношенню до України».

Юлія Тимошенко запевнила, що Дніпропетровська область досить надійно захищена.

«Я сьогодні особисто відвідала блокпости які розташовані по всім кордонам Дніпропетровської області. Вони добре оснащені, кордони боронять патріотично налаштовані добровольці, які мають сили та натхнення зупинити диверсантів, якщо вони матимуть намір зайти на територію Дніпропетровської області. Уже були випадки коли блокпости на кордонах затримували диверсійні групи, які були потім ізольовані», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також повідомила журналістам, що зараз відбуває до Донецька щоб продовжити переговори з людьми, які зараз блокують ОДА.

«Мета моїх переговорів у тому, щоб Донецька облдержадміністрація була звільнена від людей, які її блокували до сьогодення. Я не можу прогнозувати настільки успішними будуть переговори, але я вважаю, що такий діалог сьогодні дуже важливий, тому що він дає країні відчуття того, що можливо вирішити всі питання які, пов’язані з агресією, з блокуванням адміністративних приміщень», – підкреслила кандидат у президенти.

Вона висловила впевненість, що питання зняття блокади з адміністрації можна вирішити мирним шляхом і вона докладатиме усіх зусиль для цього.

На питання журналістів, що зараз у Донецькій області перебувати небезпечно, Юлія Тимошенко зазначила, що «якщо не їде ніхто інший – я зобов’язана їхати».

«У той час коли жоден політик високого рівня не їде, не веде переговори з людьми, які блокують у Донецькій і Луганській області приміщення, ми зобов’язані цим людям забезпечити діалог, знайти з ними спільну мову, яка одночасно буде спільною мовою з українцями, які мешкають на Півдні та Сході України . Тому якщо не їде ніхто інший – я зобов’язана їхати», – наголосила кандидат у президенти.

Юлія Тимошенко також висловила надію на успішний результат переговорів і пообіцяла журналістам повідомляти про їх хід.