Юлія Тимошенко ініціює створення Руху національного опору

Кандидат в Президенти України, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко ініціює створення Руху національного опору для захисту територіальної цілісності України.

“Наша армія і міліція не настільки сильні, щоб самостійно мати можливість протистояти одній з найпотужніших країн світу – Росії. Прийшов час чесно сказати українцям – зараз треба допомога кожного. Треба створювати народний рух опору з тих людей, які добровільно готові захищати Україну”, – сказала Юлія Тимошенко у понеділок ввечері в ефірі телеканалу ICTV.

На її думку, до Руху національного опору повинні увійти військові, які мають досвід участі у бойових діях, колишні співробітники спеціальних підрозділів, кваліфіковані фахівці з формування військових стратегій і доктрин.

“Крім того, є люди, які готові навіть не будучи військовими, мужньо і патріотично йти вперед. Закликаю всіх, хто має досвід у військових операціях, має досвід служби в армії, в Службі безпеки України, в інших спецпідрозділах згуртуватися і створити Рух національного опору”, – посилається на слова лідера партії “Батьківщина” її персональний сайт.

Юлія Тимошенко також ініціює створення спеціального фонду для збору коштів на підтримку Руху національного опору. “Ми бачимо, що сьогодні армії і міліції важко, якщо ми залишимося осторонь, які ж ми тоді патріоти, і що ми будемо говорити дітям, коли втратимо нашу землю”, – додала вона.

На її думку, для контролю за використанням усіх зібраних коштів потрібно створити наглядову раду, а до її складу включити високоморальних представників національної еліти.

Кандидат в президенти звернулася до всіх учасників президентських виборів із закликом підтримати створення Руху національного опору.

“Нам треба негайно єднати всі зусилля. Сьогодні йде президентська кампанія. Не можна їздити з турами по Україні, ліпити білборди та демонструвати рекламу по телебаченню, їздити з концертами на великих сценах… Треба зараз, щоб кожен кандидат в президенти відмовився від цього лушпиння, якою є PR-програма кожного кандидата, а зайнятися реальним захистом України. Я прошу всіх ці гроші – на рекламу, на біл-борди – перерахувати у фонд підтримки Руху національного опору. Я зроблю це завтра першою. Ніякої реклами. Але вибори мусять відбутися 25 травня, ні на годину пізніше”, – заявила Юлія Тимошенко.