Я зроблю все, щоб об’єднати країну, – Юлія Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запевнила, що влада у Донецькій області та антикризовий штаб, створений центральною владою, діють професійно, є стовідсоткова готовність та розуміння як впоратися з агресією, яка заважає жити.

«Я впевнена, що найближчим часом оці центри нестабільності будуть ліквідовані мирним законним та ефективним шляхом», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» підкреслила, що Донбас не розхитати, не дестабілізувати та не кинути у війну .

Вона також повідомила, що за інформацією керівництва Донецької області, сепаратистів, які діють у Донецьку, можна поділити на дві групи: працівників спецслужб Росії та агресивних найманців.

За її словами, 6 сотень агресивно налаштованих людей біля облради та облдержадміністрації «імплементовані зовні».

«Я впевнена, що найближчим часом мирним шляхом правоохоронні органи зроблять все, щоб це джерело агресії було викорінено раз та назавжди, тому що воно штучне, тому що воно не підтримується донеччанами, тому що воно привнесено зовні», – наголосила Юлія Тимошенко додавши, що встановлення стабільності – це лише питання невеликого проміжку часу.

Юлія Тимошенко також наголосила, що підтримує посилення відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави, питання яких у вівторок розглядатимуться у парламенті.

Також лідер партії «Батьківщина» порадила донеччанам, луганчанам та харківчанам жити спокійним життям, присвячувати життя своїй родині та роботі, намагатися створювати мир та взаєморозуміння.

Юлія Тимошенко нагадала, що народилася та прожила більшу частину свого життя на Сході України – у Дніпропетровську, де мешкає зараз її родина.

«Моя мама мені кожного дня телефонує та питає яка ситуація і чого нам чекати. І тому я хочу зараз сказати: нам треба чекати спокою, миру та економічного становлення нашої країни…  Ні в якому разі  не треба виходити ні на які мітинги і не розколювати країну та кожен регіон на 2, 3, 4 частини. Наш спокій – це є сьогодні наша сила і захист від війни та агресії. Треба просто вірити, що Україна пройде цей складний період і стане європейської могутньою державою», – запевнила Юлія Тимошенко.

Вона також пообіцяла, що зробить все для того, щоб об’єднати Україну і щоб усі психологічно  відчували себе єдиною країною.