Україну мають захищати патріотично налаштовані добровольці, – Юлія Тимошенко

В Україні оголошено набір військовослужбовців до складу спеціальних бригад, які зможуть приймати участь у бойових діях на сході країни. Вони складатимуться з громадян, які мають бойовий досвід та є патріотами своєї країни.
_APX0665Про це заявила кандидат у Президенти від партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко під час зустрічі з резервістами на полігоні у Рівненській області, 30 квітня.
“Захищати Україну можуть ті патріотичні люди, які мають досвід участі у військових діях, у тому числі у місіях ООН в гарячих точках світу. Таких людей, які добровільно підуть боронити Україну і які мають такий військовий досвід, сьогодні ми хочемо зібрати, і в координації з Міністерством оборони дати їм можливість боротися в умовах новітньої війни, яку нам запропонувала Російська Федерація”, – заявила Юлія Тимошенко.
_APX0452За її словами, побудувати боєздатну армію за два місяці практично неможливо, тому що її знищували протягом останніх років.
“Нашій армії потрібна допомога добровольців з військом досвідом. Я звернулась сьогодні до країни, щоб утворити рух опору на базі закону, на базі координації з армією. В той же час ці бригади територіальної самооборони зможуть створювати групи, які будуть адекватно діяти проти окупанта і агресора”, – зазначила Юлія Тимошенко.
Крім того, під час зустрічі з військовими Юлія Тимошенко заявила, що вірогідність початку повномасштабної війни дуже мала.
“Є велика вірогідність або майже гарантія, що Україну не втягнуть у повномасштабну війну і що ті спецоперації, які будуть проводитися зараз проти окупантів, будуть мати локальний характер і будуть приносити саме ті результати, які ми очікуємо”, – наголосила Юлія Тимошенко.
Лідер партії “Батьківщина” підкреслила, що діяльність бригад територіальної оборони обов’язково координуватиметься з Міністерством оборони України.
У зустрічі на полігоні у Любомирівці Рівненської області прийняли участь резервісти з Закарпатської, Рівненської та Волинської областей, які були залучено до лав збройних сил у квітні цього року.

_APX1830Нагадаємо, що після перебування у РівномуЮлія Тимошенко відвідала Тернопільщину (провела зустріч з виборцями у м. Монастириська). На кордоні Тернопільської та Рівненської областей лідера «Батьківщини» зустріли голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, голова Кременецької районної організації ВО «Батьківщина» та партійний актив Кременецької районної організації.