Юлія Тимошенко побувала на Тернопільщині

Юля Монастириська 1.05 076Кандидат у президенти України, лідер партії ВО«Батьківщина» Юлія Тимошенко побувала у Монастириськах, що на Тернопільщині. Хоча надворі – тепла весняна погода, вихідні дні, які жителі нашого краю вже традиційно проводять на своїх присадибних ділянках і все ж на зустріч з лідером найбільшої демократичної партії прийшли близько трьох тисяч містян і жителів довколишніх сіл.

Юля Монастириська 1.05 119Насамперед Юлія Тимошенко подякувала усім, хто підтримував її у  непростий час політичних переслідувань та ув’язнення.

-Хочу подякувати кожному з вас, хто молився за моє звільнення, хто разом зі мною сподівався і підтримував. Я вийшла тому, що є ви і тому що є мільйони людей по свій країні, які тримали за мене кулаки і молилися. Дякую Вам за це, — зазначила лідер «Батьківщини».
Юля Монастириська 1.05 033Юлія Володимирівна у своєму виступі зупинилася на найважливіших питаннях українського сьогодення: анексований Крим і сепаратистський Схід, проблема корупції і боротьба з олігархією, яка рветься до президентства.
Стосовно Криму і Сходу її месидж був безапеляційним: Крим був і залишається територією України, а ті, речі, які зараз відбуваються на Сході – це не наслідок бездіяльності діючої влади, а плоди розрухи й хаосу, які Україна пожинає в системі функціонування правоохоронних органів і армії. Щоб зупинити ескалацію на Сході, з ініціативи влади почався набір до добровільних формувань для захисту України від агресії.
Юля Монастириська 1.05 009«Вчора тільки було оголошено спеціальний набір, а вже в другій половині дня понад тисячу громадян, безцінних за своїм досвідом і за своєю здатністю стати на захист України, вже звернулися і готові виїжджати в тренувальні табори, які для них підготовлені», – сказала Юлія Тимошенко.
Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що бригади територіальної оборони, що створюються зі складу колишніх військовослужбовців та учасників миротворчих місій Організації Об’єднаних Націй, будуть допомагати українській армії захищати країну. «Цей набір висококваліфікованих військових фахівців йде не хаотично, він не є в противагу армії. Це є невід’ємна частина нашої обороноздатності», – підкреслила вона.
Юля Монастириська 1.05 098Юлія Тимошенко додала, що створення добровільних формувань відбувається відповідно до національного законодавства. «Ми сьогодні на базі Руху опору створюємо бригади територіальної оборони, які прямо передбачені законом про оборону. Це не партизанщина, це реальні війська, які будуть служити в армії, які будуть захищати Україну», – наголосила лідер партії «Батьківщина».
Юля Монастириська 1.05 007«Я вірю в цю добровільну армію. Я вірю, що ця армія буде дієво захищати Україну», – заявила Юлія Тимошенко.
Окремо лідер «Батьківщини» торкнулася проблеми корупції:
– Підняти на ноги середній клас неможливо, якщо в країні залишиться той рівень корупції, який ми всі з вами спостерігаємо. У нас приймалися сотні антикорупційних законів, створювалися антикорупційні бюро, звітували, в тому числі перед міжнародними антикорупційними органами…. І що? Нічого не змінилося. Тому я подала до Верховної Ради законопроект, який успішно спрацював у Польщі, який успішно працює в багатьох європейських державах. Що це за закон? Він просто дає можливість кожному долучитися до дієвої боротьби з корупцією. У цьому законі передбачено право кожного українця при спілкуванні з чиновником, посадовцем, представником влади фіксувати на відео і аудіо його вимоги та пропозиції, його корупційні кроки. Усе це зможе зробити людина, це стане законним. І найголовніше, що людині не прийдеться йти з цим до прокуратури або МВС, тому що там іноді не знайдеш ніякої справедливості. Тому цей законопроект, як і в розвинених країнах світу, передбачає, що отримані матеріали будуть доказами в суді. І ви зможете прямо піти в суд, який, я переконана, ми зробимо чесним і адекватним в найближчий час, і ви зможете притягнути корупціонера до відповідальності самостійно.
Юля Монастириська 1.05 054Юлія Тимошенко нагадала присутнім, хто є їхнім найбільшим ворогом з часів незалежності України. Це – олігархи. Ті, які через свої підконтрольні ЗМІ вже встигли вибрати «єдиного найрейтинговішого нібито неолігарха». Того самого, який, як і Янукович чотири роки тому, боїться йти на прямі ефіри, щоб дебатувати, бо знає, що сказати йому – нічого, окрім як захищатися.
Юлія Тимошенко підкреслила, пенсійний закон, який принизив жінок потрібно відмінити, а ще зменшити кількість нардепів з 450 до 300.
Також кандидат у Президенти України зазначила, що на її переконання запорукою міцної держави є сильні регіони, фінансово самостійні територіальні громади, а також децентралізація областей, а не їх федералізація.
Юля Монастириська 1.05 088Наприкінці зустрічі всі присутні на площі містяни разом з Юлею Володимирівною виконали Державний гімн і лідер найбільшої демократичної партії відбула до сусідньої області, де у неї запланована участь у форумі «Схід і Захід разом», який сьогодні відбуватиметься в Івано-Франківську.

Деталі з виступу кандидата у Президенти, лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко читайте на нашому сайті та в газеті «Наша Батьківщина»