Звіт за рік роботи фракції «Батьківщина » у Підгаєцькій районній раді

Соціальний захист населення, розвиток інфраструктури, покращення умов у закладах освіти та охорони здоров’я, підтримка учасників АТО – ці та інші напрямки роботи стали пріоритетними для фракції «Батьківщина» у Підгаєцькій районній раді.

На минулорічних місцевих виборах в Підгаєцьку районну раду було обрано 10 депутатів від партії «Батьківщина»

Головою районної ради обрано Баран Ірину, керівником фракції – Степана Цяпу, який став членом комісії з питань соціально-економічного розвитку та бюджету, Крамарчук Любов очолила комісію з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, Іван Манюк- голова комісії з питань АПК, земельних відносин, а також Іван Водвуд, член комісії з питань промисловості , Семак Ігор, член комісії з питань АПК, Букавин Лідія, Савко Іван -члени комісії з питань освіти, Люта Тетяна – комісії з питань охорони дитинства.

Усі депутати беруть активну участь у роботі Підгаєцької районної ради, відвідують пленарні засідання та засідання постійних та тимчасових комісій. На сесіях вони часто порушують гострі соціально-економічні, екологічні, житлово-комунальні та інші питання. В деяких з них вже вдавалося досягати значних результатів.
Зокрема, брали участь в роботі комісій районної ради та вносили відповідні пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку , яка згодом була підтримана в цілому. Також, за участю депутатів було прийнято Районну цільову програму «Турбота», Програму підтримки воїнів АТО, затверджено Бюджет на 2016 рік.,2017 роки.

Депутати від фракції «Батьківщина» були ініціаторами та підтримали звернення до керівництва держави щодо необґрунтованої тарифної політики.

Важливим напрямком роботи є розвиток закладів соціальної інфраструктури, на які необхідно виділяти значні кошти. В цьому напрямку депутати відповідально та активно працювали над внесеннями змін до бюджету , перерозподіляли кошти на соціальну інфраструктуру та гостро дискутували під -час сесій з приводу співфінансування з районного бюджету харчування дітей у школах району, придбання підручників, придбання шкільного автобуса та ін..

Депутати від фракції «Батьківщина» були активними учасниками та ініціаторами заходів в районі, зокрема голова фракції Степан Цяпа – є учасником АТО, членом громадської організації підтримки воїнів АТО, який організовує разом із іншими колегами підтримку військових на Сході, в тому числі, збір та передача на Схід продуктів та матеріально-технічного забезпечення нашим воїнам.

Депутат районної ради Лідія Букавин організувала на своєму окрузі підтримку громадян щодо розпайованих земель, договірних відносин та плати за використання паїв .З цього приводу були неодноразові звернення до відповідних органів. Також, Лідія Букавин вирішувала питання щодо відсутності пасажирських перевезень до райцентру із села Шумляни.

Іван Савко, член комісії з питань освіти, духовності, неодноразово допомагав освітянам у питаннях виплат, матеріально-технічного забезпечення шкіл району .

У 2016 році було розглянуто 88 питань порядку денного сесії районної ради.

В процесі роботи на пленарних засіданнях сесій районної ради, роботи в постійних та тимчасових комісіях депутатами від фракції ВО «Батьківщина» були ініційовані та винесені на розгляд сесії районної ради наступні питання:
-Про програму протидії торгівлі людьми;
-Про районну програму надання пільг;
-Про програму оздоровлення дітей;
-Про організацію харчування в закладах освіти;
-Про програму щодо соціальної підтримки реабілітованих громадян.

Значна частина порушених депутатами від «Батьківщини » питань стосувалася сфери освіти, необхідності створення належних умов для навчання учнів, покращення матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів району.

З повагою,
Голова фракції «Батьківщина»