Звіт про роботу депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Кременецькій районній раді за 2016 рік

Депутатська фракція у Кременецькій районній раді складається із 8 депутатів. Керівник фракції  Букай Надія Ярославівна – уповноважений представник у президії районної ради.

Важливим аспектом для фракції «ВО «Батьківщина» є представництво її членів у керівництві районної ради. Так, посаду заступника голови районної ради обіймає Михайло  Федорович Меснікович. З часу утворення фракції і до тепер кількісний склад її не змінювався.

У своїй практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми районної партійної організації, програмними принципами політичної партії, розпорядженнями вищестоящих партійних органів.

Депутати фракції на своїх засіданнях активно обговорюють  кожне питання порядку денного сесії, і  завжди мають свою чітку позицію.
Через сесійні засідання, участь в роботі постійних комісій  фракція  прагне впливати на хід прийняття рішень радою. А тому, старанно Їх відвідують . У районній раді утворено 5 постійних комісій, а саме:

1. З питань соціально – економічного розвитку, фінансів, бюджету, інвестицій, підприємництва та регуляторної політики.
  2. 2. З питань промисловості, житлово – комунального господарства та комунальної власності.
  3. З питань агропромислового комплексу, земельних відносин та охорони довкілля.
  4. З питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування, законності, охорони прав та свобод громадян.
  5. З питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, туризму та соціального захисту населення.

Так зокрема, на постійному контролі питання бюджетного фінансування, витрат коштів бюджету. Депутати Букай Надія Ярослаівна та Костюк Світлана Олександрівна  – члени постійної комісії ради питань соціально – економічного розвитку, фінансів, бюджету інвестицій, підприємництва та регуляторної політики через пропозиції до проектів рішень по змінах до районного бюджету аналізують напрямки спрямування бюджетних видатків, фінансування програм.

Ведеться також постійний моніторинг витрат коштів секретарем комісії з питань  промислового,  житлово – комунального господарства та комунальної власності працює депутат Батьковець Микола Олексійович. Він бере активну участь в її засіданнях та в розгляді питань щодо ефективності використання і збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, міст Кременецького району, управлінням об’єктами житлово-комунального  господарства, що перебувають у комунальній власності району.

Голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та охорони довкілля – Шумбарець Юрій Івановмч має достатню професійну підготовку необхідну для забезпечення її роботи. На засіданнях постійної комісії депутат проявляє ініціативу та вносять свої пропозиції до проектів рішень, які виносяться на розгляд комісії і сесії районної ради.

Член комісії з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування, законності, охорони прав та свобод громадян – Прицюк Микола Петрович відповідальний та завжди активний у розробці і здійсненні заходів щодо забезпечення законності, охорони громадського порядку, захисту прав та законних інтересів громадян на території району.

У комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, туризму та соціального захисту населення працюють заступником Галяс Галина Канорівна та членом комісії Потій Василь Калинович. Обоє ініціативні щодо розгляду проектів програм, спрямованих на забезпечення відповідно до закону всіх видів медичного обслуговування, розвитку і вдосконалення мережі лікувальних закладів усіх форм власності, здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення житлових і матеріально – побутових умов інвалідів, ветеранів війни і праці, громадян, реабілітованих як жертв політичних репресій, військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, сімей, які втратили годувальника, багатодітних сімей, громадян похилого віку, які потребують обслуговування вдома; до влаштування в будинки інвалідів громадян похилого віку, які мають потребу в цьому; дітей, що залишились без опіки  батьків, на виховання в сім’ї громадян. Активні у розробці програм, що сприяють роботі творчих спілок національно – культурних товариств, асоціацій,  які діють у сфері освіти, культури, молоді ,  фізичної культури, спорту та туризму, молодіжної політики інших громадських неприбуткових організацій, які   діють у сфері освіти, культури.

Депутатами районної ради у своїй діяльності використовується така форма роботи як депутатські звернення. Фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» виступала ініціатором (Меснікович М.Ф.) розгляду на сесії районної ради по питанню підтримки рішення Тернопільської обласної ради від 31.05.2016 року № 234 «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необґрунтованості тарифної політики для населення України». Рішення  прийнято та надіслано до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Депутат Костюк Світлана Олександрівна ініціювала звернення до районної ради  стосовно ремонту дороги у селі Старий Почаїв.

Депутати нашої фракції постійно спілкуються із виборцями, допомагають вирішувати окремі їх проблеми.

У партійному офісі працює громадська приймальня, звернувшись до якої, громадяни можуть отримати консультації, роз’яснення, допомогу у разі потреби із підготовкою тих чи інших звернень.

За ініціативи заступника голови районної ради, представника партії ВО «Батьківщина» Месніковича М.Ф.  було прийнято розпорядження №30 від 09.03  2016 року «Про надання жителям району правової та соціальної підтримки «Мобільним соціальним офісом». Мобільний соціальний офіс очолив заступник голови районної ради Меснікович М.Ф. Заступником голови районної ради спільно з працівниками Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги протягом 2016 року мобільним офісом здійснено виїзди у 13 сільських рад району. На прийомі побувало більше 80 осіб, які цікавилися вирішенням питань у різних галузях права. Найбільше звернень стосувалися земельного, трудового, цивільного законодавства та спадкового права. З усіх питань за зверненнями громадян надано правові консультації у вирішенні піднятих питань.

Голова депутатської фракції

політичної партії