Сергій Євтушок: У Криму та на Донбасі є один спільний ворог – Путін

Сергій Євтушок вважає, що переговори з представниками так званих ЛНР і ДНР не мають сенсу, адже вони є маріонетками Кремля і підпорядковуються виключно наказам Путіна.

Про це  народний депутат від партії «Батьківщина» сказав учора у прямому ефірі телеканалу «NewsOne».

На переконання парламентаря, для відновлення миру Україна має вимагати повернення до Будапештського меморандуму.

«Сьогодні чітко зрозуміло: у Криму та на Донбасі є один ворог – Путін. Ця людина, керуючись своїми імперськими амбіціями, анексувала частину території суверенної держави – наш Крим. І досі саме під його командуванням російські регулярні війська на Сході ведуть війну проти України», – заявив Сергій Євтушок.

Він також зауважив, що представники так званих ЛНР і ДНР не беруть участь в ухваленні глобальних геополітичних рішень – «усе вирішується Путіним у Кремлі».

image (1)

«Мінський формат і «мирні плани», які систематично з’являються в інформаційному просторі, не зможуть припинити війну в нашій державі», – додав народний депутат.

За словами Сергія Євтушка, «Батьківщина» чітко зафіксувала свою позицію щодо цього питання.

«Ми вимагаємо повернутись до Будапештського меморандуму, підписуючи який, США, Велика Британія і Росія брали на себе зобов’язання, гарантувати цілісність і непорушність українських кордонів. Саме ці країни мають бути долучені до переговорного процесу», – сказав він.

Окрім того, Євтушок наголосив, що важливою складовою таких перемовин має стати міцна позиція України: «Розмови про оренду Криму, як і про проведення виборів на Донбасі, не може бути. Ми повинні, нарешті, чітко заявити, що в нашій країні війна і що веде цю війну Росія. І найголовніше  – ми ніколи не підемо на поступки, адже від цього залежить наша незалежність».