Зволікання у відновленні на посаді Віктора Куценка Василь Деревляний назвав – ганебним

Згідно Постанови про відкриття виконавчого провадження від 15.03.2017 року Обласну раду названо БОРЖНИКОМ і зобов’язано поновити Віктора Куценка на посаді головного лікаря “Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати й дитина”. Про це пише місцевий сайт politerno.

А вже сьогодні, 23 березня, стало відомо, що “Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати й дитина” пограбували. Грабіжники зламали сейфи та винесли документацію центру. Як вдалося з’ясувати журналістам сайту, через пів години після пограбування, коли на місце злочину приїхали поліцейські, до Віктора Куценка навідалась працівниця обласної ради. Вона вручила йому документ, у якому управління охорони здоров’я Тернопільської обласної ради ПРОСИТЬ пана Віктора надати копію наказу, згідно якого він приступив до виконання своїх обов’язків за судовим рішенням. Але що цікаво, в документі зазначається, що надати копію Куценко повинен ДО 09:00 23 березня 2017 року. У випадку не реагування на вимогу йому загрожує “дисциплінарний вплив”. Нагадаємо, в цей час, за дивним збігом обставин, в приміщенні центру відбувались слідчі дії.

Таку аферу місцеві журналісти назвали – спробою голови облради Віктора Овчарука “відіграти” ситуацію й “замести сліди” невдалої спроби звільнення Куценка. Адже, у спосіб, коли Віктор Куценко не встиг би надати копію, пан Овчарук отримував підстави щодо свого “мовчання” з розпорядженням, яке стало причиною звільнення головного лікаря перинатального центру.

Після спілкування з Віктором Куценко журналісти звернулись за коментарем до першого заступника голови Тернопільської обласної  ради, представника партії ВО “Батьківщина” Василя Деревляного. Пан Василь висловив своє обурення з приводу дій Віктора Овчарука.

“Це ганьба для керівництва обласної ради і всього депутатського корпусу. Обласну раду названо боржниками, тому що одна людина, не призначена, наголошую, а вибрана громадою Тернопільщини, грається в якісь дивні ігри. Інше питання, навіщо йому це? Я два рази відстояв перинатальний центр “Мати й дитина” ще за часів мера Заставного, коли був народним депутатом, тим більше захищатиму його сьогодні. Україна декларує європейські цінності і повагу до Закону, а владні ставленики на місцях не хочуть виконувати рішення судів. Надіюсь Віктор Овчарук, все ж, знайде в собі міжність визнати поразку, адже програв усі суди і отримав “втик” від Мінюсту. Я зроблю все можливе, щоб розпорядження про відновлення на посаді Віктора Куценка було підписане”, – зазначив Василь Деревляний.

Поки готувався цей матеріал, стало відомо, що голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук видав розпорядження №58 про поновлення Віктора Васильовича Куценка на посаді головного лікаря “Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати й дитина”.

Нагадаємо, що Віктора Куценка було звільнено з згаданої посади минулого року за розпорядженням голови обласної ради. Рішенням суддів пан Куценко відновив своє право на займану посаду.