Звіт про роботу депутатської фракцій ВО «Батьківщина» в Збаразькій районній раді та депутатів обраних від ВО «Батьківщина» у Збаразькій міській раді за 2016 рік

У фракції «ВО» Батьківщина» в Збаразькій районній раді – 7 депутатів: Кондрацький О.М.- голова фракції, Адамович Р.Я., Буднік Г.О., Лещишин Р.В., Олексюк І.В. Совик І.В., Цетнар Ж.П.

З часу утворення фракції і до тепер кількісний склад її не змінювався.
У своїй практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми районної партійної організації, програмними принципами політичної партії, розпорядженнями вищестоящих партійних органів.

Робота фракції будувалась таким чином, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження з чітким розумінням прав і обов’язків розв’язувати нагальні проблеми життя громад району.  Однією із форм роботи є активна участь в пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій.

Так, депутатська фракція через сесійні засідання, участь в роботі постійних комісій, депутатські звернення прагне впливати на хід прийняття рішень радою. Зокрема, на постійному контролі питання бюджетного фінансування, витрат коштів бюджету. Голова фракції будучи членом постійної комісії ради питань соціально-економічного розвитку, бюджету та спільної власності територіальних громад через пропозиції до проектів рішень по змінах до районного бюджету аналізує та контролює напрямки спрямування бюджетних видатків, фінансування програм. Ведеться також постійний моніторинг витрат коштів.

Для надання практичної допомоги на місцях депутати районної ради закріплені за відповідними територіальними громадами. Вони беруть участь у сесіях рад, сходах сіл, інших масових заходах. Їх пропозиції враховуються при формуванні планів соціально-економічного розвитку району. Депутати районної ради від «ВО» Батьківщина»  займають активну життєву позицію у обговоренні та вирішенні  актуальних питань життя району. Усі члени фракції відповідально беруть  участь у засіданнях комісій та сесій.

Однією із найефективніших  форм роботи членів фракції ВО «Батьківщина» є запити та звернення до органів виконавчої влади районного, обласного та державного рівня. Голова фракції Кондрацький О.М. за погодженням з фракцією  протягом 2016 року подав низку депутатських запитів та звернень щодо недопущення розбазарювання комунального майна району, щодо надання безоплатних ліків інсулінозалежним громадянам, щодо внесення змін до бюджету стосовно до фінансування закладів медицини району та інше.

Фракцією «ВО» Батьківщина» подано та підтримано депутатами ради звернення до КМУ щодо встановлення мораторію (заборони)   на введення                                                                               з 01 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення.

Не менш активною є діяльність депутатів обраних від ВО «Батьківщина» у Збаразькій міській раді. Всього обрано 6 депутатів а саме Домбик В.С., Антоляк Р.С., Кухарська І.Р. Мартиненко О., Прокоп В.Р., Світлична С.Г.

Депутати беруть активну участь у засіданнях сесій міської ради. Так головою Збаразької районної партійної організації і депутатом міської ради Домбиком В.С. подано ряд запитів та звернень. Зокрема щодо передачі церковній громаді УГКЦ аварійного приміщення для створення християнського молодіжного центру, про  встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, про освітлення вулиць, про порушення регламенту Збаразької міської ради, про ремонт дорожнього покриття вулиць міста та інші.

Голова Збаразької районної організації
Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»