Звіт про роботу депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Гусятинській районній раді за 2016 рік

У фракції ВО «Батьківщина» в Гусятинській районній раді – 9 депутатів: Пеляк В.С., Лисай Г.В., Панюра М.М., Бабій М.І., Гуль В.С., Сеньків Г.Г., Коротенко С.М.,

Коваль І.В., Мазник Я.Є.

У своїй практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми районної партійної організації, інтересами жителів сіл, селищ, міст  Гусятинського району.

Робота фракції будується таким чином, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження з чітким розумінням прав і обов’язків,  розв’язувати нагальні проблеми жителів  району, бюджетних установ, органів місцевового самоврядування.

Однією із форм роботи – активна участь в пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій. Так, депутатська фракція через сесійні засідання, участь в роботі постійних комісій прагне впливати на хід прийняття рішень радою. Зокрема, на постійному контролі питання бюджетного фінансування, витрат коштів бюджету. Депутат районної ради Пеляк В.С., керівник фракції – член постійної комісії ради з питань соціально- економічного розвитку, фінансів і бюджету,  постійно надає пропозиції до проектів рішень по змінах до районного бюджету, спільно з депутатами фракції аналізують напрямки спрямування бюджетних видатків, фінансування програм. Ведеться також постійний моніторинг витрат коштів.

Для надання практичної допомоги депутати районної ради постійно спілкуються з своїми виборцями на місцях. Вони беруть участь у сесіях рад, сходах сіл, громадських обговореннях та інших масових заходах. Вносять пропозиції при формуванні планів соціально-економічного розвитку району, складанні бюджету Гусятинського району,  співпрацюють з депутатами фракції ВО «Батьківщина» у  Тернопільській обласній раді, депутатом обласної ради від Гусятинщини Сліпцем П.Я.

Усі члени фракції беруть активну участь у засіданнях комісій та сесій. Депутати фракції ВО «Батьківщина» у Гусятинській районній раді є, мабуть,  одними з найдосвіченіших в роботі органів місцевого самоврядування, через це рідко яке питання розглядається без їх пропозицій, завжди активно беруть участь у обговоренні проектів рішень сесії.

Одною із найефективніших форм роботи членів фракції ВО «Батьківщина» є запити та звернення до органів виконавчої влади районного, обласного та державного рівня, посадових осіб.

Депутатами фракції ВО «Батьківщина» в районній ради неодноразово піднімалось питання збільшення допомоги для сімей  учасників АТО та мобілізованим з районного бюджету.

Неодноразово представниками фракції «Батьківщина» ініціювалися питання про вирішення бюджетних проблем освітньої та медичної галузі району, зокрема недопущення «оптимізації» в школах та медичних закладах району, виділення коштів з районного бюджету  на співфінансування для придбання шкільних автобусів для шкіл м. Хоросткова та с. Коцюбинці, виділення коштів з районного бюджету на покращення харчування учнів в школах та дітей в дошкільних навчальних закладах району .

За зверненням депутата Гусятинської районної ради Сеньків Г.Г., було відремонтовано дорогу, що проходить через с. Гадинківці.

За зверненням депутата Гусятинської районної ради Коротенка С.М., покращено обслуговування на маршруті з с. Раштівці до Гусятина.

Активно долучається до вирішення проблем с. Жабинці  депутат Гусятинської районної ради  Мазник Я.Є.,  підтримує розвиток спорту та залучення молоді до культурно-масових заходів на селі.

За зверненням депутата Гусятинської районної ради Панюри М.М., виділено з районного бюджету 150 тис. грн. на реконструкцію даху в Коцюбинській ЗОШ І-ІІІ ст.

Завжди готовий допомогти  у вирішенні питань соціально-економічного та культурного розвитку с. Клювинці   депутат Гусятинської  районної ради Гуль В.С.

На пропозицію депутата Гусятинської районної ради Коваля І.В., вирішено питання дофінансування дошкільного навчального закладу в с. Сухостав та частково проведено роботи для покращення вуличного освітлення в селі.

Депутатом  Гусятинської районної ради Лисай Г.В. спільно з Увислівським сільським головою Ковальчуком В.В.,  проведено заходи по покращенню матеріальної бази ЗОШ І-ІІІ ст. с. Увисла, проведення  реконструкції даху школи, виділення коштів з районного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти с. Увисла – 80 тис.грн.

На пропозицію депутата Гусятинської районної ради Бабій М.І., вирішено питання виділення дотаткових коштів на фінансування установ Постолівської сільської ради.

Депутатами фракції ВО «Батьківщина» в районній раді підтримано виділення коштів з районного бюджету на ремонт сільського будинку культури  в с. Клювинці – 350 тис.грн., на ремонт їдальні Гусятинської центральної  районної лікарні – 168 тис.грн., на вуличне освітлення с. Вигода – 30 тис.грн., на придбання котлів у Гримайлівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини – 150 тис.грн., на капітальний ремонт вул. Богуна в м. Копичинці – 100 тис.грн.,  інфраструктуру  с. Оришківці – 100 тис.грн., на ремонт спортивного залу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Личківці – 150 тис. грн., на заміну вікон у Чабарівській ЗОШ І-ІІ ст. – 88 тис.грн.

Депутатами фракції підтримано виділення коштів з державного бюджету на соціально-економічний розвиток району, зокрема на реконструкцію даху у ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Гусятин – 1 млн. грн..,  реконструкції даху ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Гримайлів – 400 тис. грн.., реконструкції даху ЗОШ І-ІІІ ст. с. Клювинці – 400 тис.грн., на реконструкцію фасаду ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Хоростків – 500 тис.грн. та  625 тис.грн., на реконструкцію тротуару по вул. Шевченка в м. Копичинці – 500 тис.грн., на інфраструктури м. Копичинці – 200 тис.грн., м. Хоростків – 100 тис. грн., смт. Гримайлів – 100 тис.грн., на капітальні видатки закладів освіти Гусятинського району – 350 тис.грн.

На звернення депутатів від фракції ВО «Батьківщина» в Гусятинській районній раді  проведено ремонтні роботи дороги від смт. Гримайлів до Калагарівки, від смт. Гримайлів до смт. Гусятин, від смт. Гусятина до м. Копичинці та в с. Гадинківці.

Керівник фракції, депутат Гусятинської районної ради Пеляк В.С., спільно з депутатами  фракції  на протязі року неодноразово виступали і будуть виступати за недопущення «оптимізації»  в Копичинецькій КРЛ №2,  недопущення закриття відділень лікарні, яка обслуговує біля 35 тис. жителів Гусятинського району.

Депутати фракції ВО «Батьківщина»  проводять постійну роботу з питань вирішення щоденних проблем жителів сіл, селищ,  міст, Гусятинського району.

Голова депутатської фракції політичної партії

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

у Гусятинській районній раді Пеляк В.С.