Звіт фракції ВО «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді за 2016 рік

Країна – це живий механізм, де все між собою взаємопов’язано і взаємозалежно. Цей механізм схожий на людський організм, коли мозок дає імпульси, а інші частини тіла їх виконують, коли неправильна діяльність одного органу призводить до збою цілої системи.
В умовах війни, економічного занепаду та відверто провальної, часто безвідповідальної діяльності Уряду та Президента України досить важко говорити про успіхи в діяльності органів місцевого самоврядування. Але кожен з нас несе відповідальність за свою участь в процесі «одужання» нашої країни, благополуччя нашого краю та відновлення миру і становлення України як вільної, сильної та самостійної держави.
Фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді складається з 10-ти чоловік (загальна кількість депутатів ради – 64). Цих людей ви обрали депутатами від своїх виборчих округів.
За час цього скликання ми провели десятки зустрічей з вами – нашими виборцями, провели понад сотню прийомів громадян. Надали матеріальну допомогу з депутатського фонду жителям Тернопільщини (переважно на лікування) на суму: 240 тисяч гривень; учасникам війни з агресором – Росією на суму: 360 тисяч гривень.
Завдяки чіткій позиції депутатів фракції «ВО «Батьківщина», які в передвиборчій програмі основним пунктом задекларували служіння громаді області, вирішено питання (не вирішувалось багато років) надання права приватизації житла мешканцям гуртожитку по вул. Б.Лепкого,5, які проживають в ньому вже по кільканадцять років.
За ініціативи та співініціативи фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді було прийнято такі важливі політичні та соціально-економічні звернення:
– про недопущення фінансової централізації (ручного режиму розподілу коштів) у Законі України «Про Державний бюджет на 2017 рік»;
– з приводу необґрунтованої тарифної політики, з вимогою до керівництва держави – вжити невідкладних заходів для якнайшвидшої стабілізації соціально-економічної ситуації в країні;
– про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 10 років;
– фракція ВО «Батьківщина» спільно з іншими фракціями в Тернопільській облраді винесла на розгляд сесії заяву до президента України, уряду та Верховної Ради, в якій піддала різкій критиці діяльність влади з приводу різкого підвищення тарифів;
– за пропозицією першого заступника голови Тернопільської обласної ради, представника партії ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, депутати Тернопільської обласної ради проголосували за звернення про визнання бійців-добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході країни, учасниками бойових дій;
– за ініціативи Василя Деревляного було підготовлено за підписом двох голів області звернення до Кабінету Міністрів України, Народним депутатам України від Тернопільщини щодо виділення коштів з державного бюджету для реалізації проекту «Будівництво середньої загальноосвітньої школи на 24 класи (600) учнів по вул. Микулинецька в смт. В.Березовиця Тернопільського району».
– фракція «ВО «Батьківщина» спільно з іншими фракціями прийняли звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо відставки Голови Національного банку України Гонтарєвої В.О.
– за ініціативи фракції ВО «Батьківщина» Тернопільська обласна рада звернулася до Верховної Ради, Президента та Кабміну з вимогою – прийняти обґрунтовані ціни на газ, електроенергію та комунальні послуги з урахуванням доходів громадян;
– за ініціативи фракції «Батьківщина», Тернопільська обласна рада направила звернення до СБУ та прокуратури області, щоб зупинити земельні афери та притягнути до відповідальності причетних до спроби відчуження 20 га. землі тернопільського аеропорту;
– фракція «Батьківщина» в Тернопільській облраді виступила на захист комунальних аптек від розграбування, занедбання та «прихватизації»;
– фракція партії ВО «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді в повному складі проголосувала за звернення щодо відповідальності Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та відставки Кабінету Міністрів України.
Одною з надважливих проблем, з якою зараз стикнулася наша область – це забезпечення населення питною водою. І тому з ініціативи Василя Деревляного Тернопільською обласною радою було прийнято звернення на керівництво держави щодо вирішення питання питної води на території області. Також, завдяки чіткій позиції першого заступника обласної ради, було призупинено перерозподіл коштів, які було передбачено для співфінансування проектів розвитку місцевого самоврядування. В результаті 44 проекти профінансовано стовідсотково.
Нашій фракції вдалося навести лад в підпорядкованих обласній раді аптечних закладах області. Наразі триває процес відновлення роботи комунальних аптек в районах та містах області.
За нашої ініціативи розпочато роботу по відновленню роботи Тернопільського аеропорту. Стараннями першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного, за підтримки фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді вдалося: виготовити сертифікат на право власності на землі аеропорту, отримати ліцензію та відновлення авіарейсів та сертифікат на повноцінну діяльність комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільавіатранс».
Депутат фракції «ВО «Батьківщина» Василь Бабала зайняв чітку позицію щодо захисту інтересів громад, які проживають територіях, що межують з рікою Дністер, ініціював створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради з вивчення питання щодо будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі, а також двічі під час різних сесійних засідань фракція голосувала проти будівництва згаданої ГЕС.
Депутат Тернопільської обласної ради Володимир Лісовський, фракції «ВО «Батьківщина» в Тернопільській обласній та районній радах виступили на підтримку і захист прав працівників Тернопільської районної лікарні на цілісність їх колективу та збереження медичного закладу.
Депутат Надія Заріцька від «ВО «Батьківщина» виступила на захист Золотопотіцької районної лікарні від закриття та прав її працівників і спільно з Василем Деревляним домоглися виділення з бюджету 100 тисяч гривень на оплату праці персоналу цього медичного закладу.
Потрібно відмітити, що депутати Тернопільської обласної ради – Ігор Мерена, Ольга Бабій, Вадим Боярський, Петро Сліпець, Василь Ференц достойно відстоюють інтереси своїх громад та інтереси області в цілому, беручи активну участь у сесійних засіданнях і роботі постійних комісій.
Керівник фракції ВО «Батьківщина» в Тернопільській облраді Михайло Пінь під час сесії обласної ради виголосив депутатський запит з вимогою впорядкувати процес виділення землі на території Тернопільської області.
Фракція «ВО «Батьківщина» в обласній раді долучилися до організації свята та концерту з нагоди Дня Героїв, яке відбулося в Тернопільській обласній філармонії.
За ініціативи Василя Деревляного було проведено ряд заходів по відзначенню Року Івана Марчука.
«За жертовність і любов до України» Грамотою від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета був нагороджений представник партії ВО «Батьківщина», перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний.
Подякою голови Тернопільської обласної ради та Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» було відзначено уповноваженого керівника фракції «ВО «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді, депутата Тернопільської обласної ради, заступника начальника відділу у справах майна спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Михайла Піня.
За благодійну допомогу на придбання новорічних подарунків для дітей добровольчого батальйону «Тернопіль», фракція партії ВО «Батьківщина» в Тернопільській облраді отримали подяку від волонтерів та дітей захисників України.
На прохання голови Тернопільської обласної організації ветеранів Збройних сил України Олександра Голуба, керівник фракції «Батьківщина» Михайло Пінь передав 24 книги про Велетів українського духу для військової частини у Тернополі.
Фракція «Батьківщина» в облраді одноголосно підтримала рішення, яким 2017 рік на Тернопільщині оголошено роком Української Повстанської Армії. За ініціативи першого заступника голови облради, представника «Батьківщини» Василя Деревляного, обласна рада також прийняла рішення про щомісячну доплату до пенсії в сумі 500 грн. для осіб, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА, за рахунок коштів обласного бюджету. Він також взяв участь у презентації Календаря УПА, яка відбулася у Тернопільському краєзнавчому музеї де передав представникам видавництва «Літопис УПА» націоналістичну літературу і запевнив усіх у допомозі щодо поширення календаря на сході України.
За сприяння фракції «Батьківщина» Озернянська сільська школа, що на Зборівщині, отримала новий комп’ютерний клас.
Представники депутатської фракції Тернопільської обласної ради взяли участь у Всеукраїнському селянському віче під егідою партії ВО «Батьківщина».
Депутати від «Батьківщини» з Тернопільщини взяли участь в регіональних зборах депутатів західних областей України під егідою партії ВО «Батьківщина».
Наші депутати ініціювали, організовували та брали активну участь в усіх важливих суспільно-політичних, історико-культурних, патріотичнихзаходах, акціях та урочистих подіях, які відзначалися в районах та містах області.
Ми вдячні вам, дорогі жителі Тернопільщини за підтримку і довіру! Просимо вас бути активними в відстоюванні власних прав, прав оточуючих. Закликаємо вас до співпраці на користь нашого краю та України!

З повагою, депутатська фракції партії ВО «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді
Керівник фракції Пінь М.М.