Фракція “Батьківщина” підтримала рішення щодо повернення звання “Герой України” для Стапана Бандери та Романа Шухевича

Тернопільська обласна рада звернулася до Президента з вимогою – відновити історичну справедливість і повернути звання “Герой України” для Стапана Бандери та Романа Шухевича.

Фракція партії ВО “Батьківщина” виступила співініціатором даного звернення і проголосувала за нього одностайно.

“Ми пам’ятаємо як несправедливо та підло режим Януковича позбавив звання Героїв Провідників національно-визвольного руху України Стапана Бандери та Романа Шухевича. Враховуючи, що вища влада себе позиціонує як проукраїнська, то дане питання  давно мало бути вирішене Президентом. Оскільки цього не сталося, Тернопільська обласна рада вирішила підгадати Главі держави про необхідність відновлення історичної справедливості щодо національних Героїв”, – зазначив голова фракції “Батьківщина” в облраді Михайло Пінь.

Депутати Тернопільської обласної ради також звернулися до Президента з пропозицією видання указу “Про заходи з відзначення 75-річчя від створення Української повстанської армії”.