«Вимагати обґрунтування тарифів і всім разом відстоювати свої права та майбутнє держави», – Олексій Кучеренко в Тернополі

На запрошення представників Тернопільської обласної та міської парторганізацій ВО «Батьківщина» вчора, 25 квітня в Тернополі побував народний депутат України 3, 5, 6-того скликань, Міністр ЖКГ в Уряді Юлії Тимошенко та експерт у сфері тарифів Олексій Кучеренко.

Окрім зустрічей з місцевими журналістами, політиками, керівниками та працівниками управлінь та відділів Тернопільської обласної ради і ОДА, Олексій Кучеренко також поспілкувався про проблеми у сферах енергетики та ЖКГ і подальший розвиток цих галузей з громадою нашого міста.

На переконання колишнього народного депутата, житловий фонд на сьогодні має стати головним об’єктом реформування, адже у ньому накопичилось чимало технічних та фінансових проблем. Олексій Кучеренко підкреслив, що найбільша проблема полягає у тому, що модернізацію житлового фонду, капітальні ремонти та заходи енергозбереження намагаються перекинути на плечі співвласників будинків.

«Мала б бути державна програма модернізації житлового фонду, яка б передбачала дуже суттєвий фінансовий, організаційний, інституційний ресурс і підтримку як з боку держави, так і з боку  муніципалітетів. Така програма – це один з пріоритетів, які я буду, сподіваюсь, разом з тернополянами, з вашими місцевими депутатами невдовзі проштовхувати», – розповів про свої ініціативи колишній Міністр ЖКГ.

Олексій Кучеренко, звісно, наголосив на проблемі необґрунтованого тарифотворення.

«Нам з вами треба модернізувати наше житло і наше «Теплокомуненерго». На це треба гроші. Держава нам каже: ми грошей на це не даємо. Якщо ви хочете, щоб за наш кошт це робилося – треба: перше – оцінити реальну платоспроможність населення. Вона сьогодні мізерна. А друге: якщо ви з своєю ціною на газ хочете з нашої платоспроможності забрати 80%, то що в нас лишиться на воду, на мережі наші, на будинки. І в оцій ситуації я можу сказати, що «Накнафтогаз» став реальною загрозою національної безпеки, це уже некерована і не національна компанія», – переконаний експерт у сфері тарифів.

Тому Олексій Кучеренко разом з представниками партії «Батьківщина» закликав тернополян вимагати обґрунтування тарифів і всім разом відстоювати свої права та майбутнє держави.