Окружний адмінсуд заборонив «земельний» референдум за особистою вказівкою Президента

Окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проводити референдум проти продажу сільськогосподарської землі за особистою вказівкою президента Петра  Порошенка.

Про це заявила лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко 27 квітня під час прес-конференції у Львові.

За її словами, саме Порошенко почав чинити опір референдуму: спочатку через тиск на членів ЦВК, а тепер через тиск на суд.

«Родина президента є однією з найбільших аграрних монополій, яка в тіні вже накопичила сотні тисяч гектарів сільськогосподарської землі. І  тепер йому, як і всій аграрній мафії латифундистів і монополістів, треба узаконити це – дати право купити за безцінь цю землю», – сказала парламентар.

27 квітня Окружний адмінсуд Києва, «який повністю перебуває під тиском і керуванням президента», прийняв ухвалу про заборону народу України проводити референдум, повідомила політик.

Як зазначила народний депутат, дві революції в Україні не призвели до зламу кланово-олігархічної системи: «Сьогодні інтереси людей стоять на останньому місці, панують клани і один з найбільших олігархів – чинний президент. Ми всіма можливими засобами спробуємо вплинути на нього, щоб він таки припинив використовувати судову систему».

Окрім того, вона повідомила, що більшість членів ЦВК погоджується дати «зелене світло» референдуму, «вони перевірили і підтвердили всі підписи членів ініціативної групи (це 10 059 підписів) та готові проводити засідання ЦВК”.

У разі продовження заборони проведення референдуму, зусиллями 10 тисяч члені ініціативної групи «Батьківщина» розпочне масовий збір підписів громадян проти продажу сільськогосподарської землі.

«Сьогодні мова йде не лише про ринок чи не ринок землі. Мова йде про інше: бути Україні чи не бути, бути селу, чи не бути» – зазначила лідер «Батьківщини».

Насамкінець Юлія Тимошенко звернулась до всіх громадян України із закликом не бути байдужими у питанні захисту землі.