Підволочиська “Батьківщина” провела акцію проти запровадженої абонплати за користування газом

Активісти Підволочиської “Батьківщини” 31 березня розпочали розяснювальну роботу серед місцевих жителів рішення Національної комісіївід 28 березня про здійснення державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, запровадження абонплати за користування газом.

Згідно цього рішення з 1 квітня цього року українці будуть вимушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу. Але, на переконання “батьківщинівців”, даний платіж не має жодного економічного обгрунтування.

Саме з метою роз’яснення та протесту проти рішення НКРЕКП, партійці виставили плакат та намет в центрі міста Підволочиськ.

“Це рішення болюче вдарить насамперед по простих громадянах, які і так економно споживають газ. Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом ‒ наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають ті люди, що мало споживають газу, не мають лічильників і мають велику кількість прописаних на своїй площі. У них плата може зрости у 2, а то у 3 рази”, – зазначив голова Підволочиської районної партійної організації Микола Скуйбіда.

За його словами, найцинічніше в новому «податку на повітря» – це те, що на абонплату не розповсюджується система субсидій. Крім того, в сільскій місцевості більшість газопроводів побудовані за власні кошти селян.