Тернопільська «Батьківщина» ініціює звернення до керівництва держави з вимогою скасувати абонплату за газ

Фракція “Батьківщина” ініціює позачергову сесію Тернопільської обласної ради.

Як повідомив перший заступник голови Тернопільської облради, представник партії ВО “Батьківщина” Василь Деревляний між фракціями обласної ради вже ведуться перемовини про необхідність скликання позачергової сесії для обговорення чергового «недолугого» нововведення в тарифній політиці – абонплати за газ.

Фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді підготувала проект звернення до керівництва держави з вимогою скасувати абонентську плату за газ для жителів області.

«За цим рішенням вищої влади найбільше сплачувати за абонентське приєднання до газової мережі доведеться жителям українських сіл. Тепер кожна родина вимушена платити від 50 до 136 грн. на місяць додатково до вже існуючих драконівських тарифів. За таке відверте здирництво несе відповідальність голова НКРЕКП, уряд та сам президент», – голова Тернопільської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

За його словами, в зверненні, запропонованому на розгляд сесії обласної ради, «Батьківщина» вимагатиме не лише скасування абонплати за газ, але й звільнення голови НКРЕКП та уряду, які ціленаправлено ведуть українців до повного зубожіння.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до всіх місцевих рад та голів міст і селищ з проханням провести позачергові сесії, щоб ухвалити звернення до президента щодо негайного скасування абонентської плати за газ.

Політик стверджує, що 28 березня НКРЕКП своїм рішенням щодо запровадження абонплати за користування газом «нанесла новий економічний удар по кожній родині».

«Я бачила будь-який цинізм у політиці після Революції Гідності, але цей цинізм зашкалює. Взяти ще раз плату за те, що людей підключили колись, можливо ще в радянські часи, до газових мереж – це вже переходить всі межі здорового глузду та моралі», – обурено наголосила Юлія Тимошенко.