Тернопільська обласна рада вимагає відставки всіх високопосадовців, причетних до грабіжницької тарифної політики

Вчора, 10 квітня Тернопільська обласна рада прийняла звернення до керівництва держави з приводу грабіжницької і необгрунтованої тарифної політики в країні.

Фракція партії “Батьківщина” стала співініціатором позачергової сесії і згаданого звернення до Президента,  Уряду, Генпрокуратури, Національного антикорупційного бюро та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

“Українці загнані у глухий кут захмарними цінами на комунальні послуги та енергоносії значно зменшили споживання газу. Олігархи, зрозумівши, що люди відреагували на подорожчання блакитного палива, не захотіли втрачати надприбутків і вигадали ще один щомісячний здирнецький платіж (абонплату за підключення до систем газопостачання, – авт.)”, – йдеться у зверненні, прийнятому обласною радою.

На переконання депутатів Тернопільської облради, уряд та оліргахічні клани продовжують політику зубожіння українського народу.

“Це економічна війна проти українського народу спрямована на знищення української нації”, – наголошується у документі.

Саме тому, у своєму зверненні депутати вимагають від Президента – відправити у відставку весь склад НКРЕКП, а від Генпрокуратури – провести всебічне розслідування за фактом ухвалення незаконного рішення працівниками НКРЕКП.

Варто зазначити, що вчора лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко привітала всі демократичні сили України із значною перемогою: під тиском суспільства, 10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення щодо встановлення абонентської плати за підключення до газових мереж з 1 квітня цього року.

Юлія Тимошенко нагадала, що «Батьківщина» доклала всіх зусиль для скасування незаконного рішення НКРЕКП, вказуючи на корупційні дії голови комісії Дмитра Вовка та попередила про небезпеку ухвалення законопроекту про “ринок” електроенергії, яким передбачається встановлення абонплати за приєднання до електромереж.