Тернопільські “батьківщинівці” ініціюють референдум для захисту української землі

Україна втрачає свою багатство – чорноземи, в цьому переконані депутати та фермери на Тернопільщині. Саме про це йшла мова під час наради, яка відбула вчора, 12 квітня в Тернопільській обласній раді.

«Як усі знають, є умова МВФ для надання чергового траншу – дозволити продаж земель сільськогосподарського призначення. Тому, ми прийняли рішення робити все можливе, щоб заборонити продаж земель, а купівлю дозволити лише державі. Україна – це 70% запасу чорноземів в Європі, і ця цінність може відійти від наших людей», – пояснює депутат обласної ради, керівник фракції ВО “Батьківщина” Михайло Пінь.

Як відомо під час сесії обласної ради, 10 квітня, депутати одноголосно підтримали ініціативу партії ВО “Батьківщина” та прийняли рішення про необхідність в проведенні референдуму з питань заборони продажу сільськогосподарської землі.

А вже 19 квітня в столиці відбудуться збори ініціативної групи щодо проведення референдуму. З Тернопільщини вирушить 50 представників, серед яких депутати місцевих рад і фермери.

«Процедура референдуму буде та сама, що й під час виборів. На зборах 19 числа все затвердять остаточно, потім ми передамо справу до ЦВК, воно перевірить інформацію, зареєструє ініціативну групу, а тоді в нас є 40 днів, щоб назбирати достатню кількість голосів – понад три мільйони. Від Тернопільської області необхідно – 140 тисяч підписів», – зазначає перший заступник голови обласної ради, представник партії ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

Асоціація фермерів Тернопільської області також активно підтримує це рішення і закликає мешканців області не ігнорувати голосування на референдумі, щоб зберегти землі у власності держави.

beztaby.te.ua (зі змінами та доповненням)