Юлія Тимошенко: Повертаються часи Януковича

«При владі в Україні сьогодні п’ята колона, яка створила тіньову коаліцію та сплановано й цинічно знищує нашу країну. Усі роки незалежності ця п’ята колона намагається відібрати нашу землю і наше життя. Тепер ці люди знову на високих посадах і роблять все, щоб  зачистити українців зсередини, фактично допомагаючи окупантам нищити країну», – зазначила лідер «Батьківщини».

Нині влада на всіх телеканалах розповідає про свої 144 «успішні реформи» і про те, що українці абсолютно щасливі. Ці тиради не відповідають реаліям. За останнім звітом американського Інститут Ґеллапа Україна після 144 «успішних реформ» влади потрапила в трійку найнещасніших країн світу. А за рейтингом щастя, який щорічно подає ООН у своїй доповіді про розвиток людства, за останні три роки ми увійшли в десятку останніх країн і скотилися на 45 позицій вниз у списку країн, де люди живуть щасливо.  Підтверджує тенденцію і звіт Міжнародної асоціації сертифікованих бухгалтерів світу, за яким Україна перебуває в трійці «країн-призерів»  за рівнем тіньової економіки, яка за різними оцінками складає від 45% до 65% ВВП. Це означає, що половина ВВП Україна перебуває не просто в тіні, а в офшорах, на рахунках керівників держави.

Ніякі звіти корумпованої прогнилої влади не зможуть спростувати, що удвічі зменшився рівень ВВП на душу населення України. Вони говорять про підвищення пенсій, про те, що вони людям додали грошей, і що вся країна щаслива. Але чи може людина за цю пенсію купити продукти, ліки і все необхідне? Ні! У 2008 році, коли ми отримали Україну в період кризи, середня пенсія була 154 долари, а зараз після підвищення – пенсія складає 64 долари. ВВП України впав майже вдвічі у валютному перерахунку. Усі ці  хвалебні промови влади розбиваються об те, що нашу економіку за останні три з половиною роки знищили так, що ми відкотилися на десятки  років назад.

Країну захлинула несвобода, рейдерське захоплення земель і підприємств. Після двох революцій середній клас знову у наймитах у вищих посадових осіб України. Тому справа революцій не завершена.

«Нас нищать цинічно, професійно, солідарно. І зараз у Верховній Раді утворилась нова тіньова коаліція, куди входять БПП, «Народний фронт», дві групи колишніх регіоналів і Радикальна партія. Вони голосують разом, і ми бачимо результат їхніх реформ», – підсумувала лідер «Батьківщини».

З’їзд «Батьківщини» мав відбутися в Українському домі, але в останній день Адміністрація президента заборонила це зробити. «Повертаються часи Януковича», – зазначила Юлія Тимошенко.