Партійці Тернопільщини обговорили необхідність зміни виборчого законодавства з активістами ГО «Центр UA»

«Батьківщинівці» обласного та районних партосередків Тернопільщини зустрілись з головою  ГО «Центр UA» Олегом Рибачуком.

Олег Рибачук зазначив, що впродовж року представники «Центр UA»  об’їздили країну, де організовували зустрічі з різними політичними силами. «Об’єднавши всі думки, ми сформували книгу рішень щодо впровадження нової виборчої системи. Без мажоритарки і відкриті списки – такими мають бути нові виборчі правила», – розповів активіст.

IMG_20180522_142621

«15 травня по всій Україні, і зокрема в Тернополі, відбувалась національна акція про прийняття нового виборчого закону. Ми безсумніву підтримуємо необхідність виборчої реформи. Найважливіше у цьому проекті – партійна відповідальність. Ми категорично проти мажоритарки», – додав керівник обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Про особливості виборчої системи розповів полісі-аналітик ГО «Центр UA» Єгор Поляков. Зокрема зазначив, як відбиратимуть кандидатів на вибори, як відбуватиметься голосування, як виглядатиме бюлетень, і як підраховуватимуть результати.

Довідка: Центр UA (Центр спільних дій) – неприбуткова громадська організації, мета якої зробити позитивні демократичні зміни на всіх рівнях врядування незворотними. Ключові напрямки роботи – підтримка реалізації реформ, громадський контроль прозорості, підзвітності та відкритості органів влади, політиків і партій (Громадський рух ЧЕСНО); розвиток громад (Сильні громади). ГО є співзасновниками та співкоординаторами Громадського руху ЧЕСНО і Реанімаційного Пакету Реформ.