«Батьківщинівці» Тернопільщини зустрілись з волонтером Корпусу Миру

Голова Чортківської районної парторганізації Віктор Шепета зустрівся з волонтером Корпусу Миру в Україні Селстромом Джонатаном Шейном.

«Приїзд Джонатана Шейна на Чортківщину – це чудова нагоду для обміну досвідом у посиленні ролі громадянського суспільства. Ми обговорили актуальні питання сьогодення та запропонували волонтеру Корпусу Миру співпрацю у кількох проектах. Але спочатку просимо Джонатана допомогти жителям Чортківщини з вдосконаленням іноземної мови», – зазначив очільник Чортківської районної парторганізації Віктор Шепета.

IMG_20180702_111301

Волонтер Корпусу Миру в Україні Селстром Джонатан Шейн розповів, що кілька місяців перебуватиме на Тернопільщині. Він бере участь у формуванні стратегії розвитку міста Чортків та радий приєднатись до усіх запропонованих «батьківщинівцями» проектів.

«Добровольці здебільшого співпрацюють з неурядовими організаціями та бізнес-структурами. Ми хочемо сприяти зростанню соціального та економічного розвитку України на місцевому рівні. Але наше першочергове завдання – налагодити комунікацію з українцями через навчання їх англійської», – додав Селстром Джонатан Шейн.

Довідково: Корпус Миру США в Україні заснований у 1992 році. З того часу американські добровольці протягом двох років живуть і працюють в Україні. Основними цілями волонтерів Корпусу Миру є: безкоштовне навчання українців англійської мови та допомога українцям в реалізації проектів, спрямованих на:

– посилення ролі громадянського суспільства;

– покращення економічних можливостей;

– ефективне місцеве самоврядування (децентралізація).