«Батьківщина» розпочинає рух проти підвищення ціни на газ

Команда «Батьківщини» розпочинає всеукраїнський рух за скасування рішення про підвищення ціни на газ для населення.

Юлія Тимошенко закликала людей зібратися у середу, 24 жовтня, біля Адміністрації Президента, а також біля обласних державних адміністрацій з метою допомогти людям об’єднати всі зусилля для того, щоб зупинити ці мегаавантюрні оборудки, які сьогодні проводяться з ціною на газ.

«Люди вкрай обурені. Я давно вже не бачила такого агресивного ставлення людей до влади.  Вони не знають, як їм жити, як опалювати свої оселі. Вони не розуміють, чим платити. У багатьох родинах не залишиться грошей на їжу. Люди просять діяти. Вони не хочуть, щоб знищували їхні родини», – Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина».

Юлія Тимошенко підтвердила, що після перемоги на виборах, нова влада за лічені тижні знизить вартість газу щонайменше вдвічі. Газу українського видобутку, зазначає лідер партії, цілком вистачить на забезпечення потреб населення за посильною ціною.

Лідер партії «Батьківщина» заявила, що «ніякого дефолту без підвищення ціни на газ не буде», як би сьогодні не намагалися лякати цим прихильники президента, обґрунтовуючи його антинародну політику. А всі, хто брав участь у цих оборудках і завищував ціну на газ для людей, відповідатимуть за Кримінальним кодексом.

Юлія Тимошенко впевнена в тому, переговори з МВФ вести потрібно, але на умовах України: «І поновлювати баланс бюджету за рахунок детінізації економіки, а не за рахунок скорочення соціальних видатків і підвищення ціни на газ».

Нагадаємо, що фракція «Батьківщина» звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту. Ми вимагаємо ухвалити постанову про мораторій на підвищення тарифів, яким безпосередньо заборонити уряду чергові протизаконні рішення.

Проведення позачергових сесій  ініцюватимуть також депутати місцевих рад віо ВО “Батьківщина”. Вимога – прийняти звернення до Президента з вимогою скасувати рішення щодо підвищення ціни на газ.

Відповідне звернення вже ініціювали депутати Гусятинської районної ради. Голова франції ВО”Батьківщина” Володимир Пеляк виступив на сесії з проханням до депутатів підтримати таке рішення, втім за звернення проголосували лише п’ятеро депутатів з 23 присутніх.