• 17 Вересня, 2021

«Батьківщина» добилася своєчасної виплати зарплат і відпускних освітянам

Бюджетний комітет змінив помісячний розпис, і гроші, які за графіком мали виплачуватись вчителям восени, переклали на зараз. Тож освітяни отримають зарплати та відпускні вчасно.

Про це розповів народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Євтушок.

За його словами, депутати політичної сили Юлії Тимошенко застосовували всі необхідні інструменти, щоб спонукати колег оперативно відреагувати на проблему дефіциту освітньої субвенції і направити гроші вчителям.

«Дякую парламентському комітету з питань бюджету, який разом із міністерством фінансів змінили помісячний розпис і перенесли виплати вчителям з осені на зараз. Але залишається питання, що ви будете робити восени, на скільки буде збільшена субвенція, яка має піти в ОТГ для виплати освітянам?» – запитав Сергій Євтушок у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час Години запитань до уряду.

Як пояснив народний депутат, проблема освітньої субвенції полягає в тому, що вона – дефіцитна, і це не дає змогу органам місцевого самоврядування буквально відправити у відпустку вчителів із виплаченими зарплатами і відпускними.

Приміром, лише в Сарненській ОТГ Рівненської області дефіцит субвенції становить 36 мільйонів гривень, зауважив представник «Батьківщини».

Нагадаємо, напередодні Сергій Євтушок повідомляв про численні звернення від освітян щодо невиплат заробітної плати та відпускних і закликав очільника уряду прозвітувати перед депутатами з цього питання.

Попередня

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» не дозволила протягти закон про легалізацію марихуани

Наступна

Тернополяни були серед кращих на турнірі з греко-римської боротьби пам’яті президента федерації греко-римської боротьби Є. В. Ворка