• 26 Жовтня, 2021

Нова програма для АПК Тернопілля

За участю голови обласної ради Михайла Миколенка відбулася консультативна зустріч щодо організації проведення обласної наради з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій, а також реформування земельних відносин.

Це уже друге зібрання, на якому йшлося про проблеми сільськогосподарських виробників, представників переробних підприємств  та способи їх вирішення. Зокрема одним із шляхів виходу із складної ситуації, в якій нині знаходиться село, є  використання наукового потенціалу в аграрному секторі господарства області. Фактично ця зустріч стала містком до проведення обласного форуму працівників ниви, керівників харчових і переробних підприємств та науковців. Учасники консультативної  зустрічі порушили багато актуальних питань, які хвилюють як керівників сільських господарств, так і чиновників та  переробників і  які   необхідно розв’язати для повноцінної життєдіяльності господарства краю.

На думку пана Миколенка, варто стимулювати сільськогосподарські підприємств в освоєнні необроблених земель та охороні ґрунтів, науково розробити та впровадити у виробництво нові сорти сільськогосподарських культур.

— Ми поширюватимемо серед потенційних інвесторів інформації про інвестиційну привабливість агропромислового комплексу області, — розповів Михайло Миколенко. — Згідно з новою програмою для АПК Тернопілля варто зібрати інформацію про напрямки фінансування агропромислового комплексу потенційними інвесторами, запровадити постійний моніторинг процесу залучення іноземних інвестицій в аграрний сектор економіки області. Ми проведемо моніторинг організаційних заходів щодо реформування аграрного сектору економіки.

З метою просування товарів, які виробляються підприємствами  області на внутрішні та зовнішні ринки проводитимуться виставкові заходи. В загальному сукупність всіх дій та заходів будуть спрямовані на задоволення потреб товаровиробників і сільського населення у підвищенні рівня знань та удосконаленні практичних навичок прибуткового господарювання, поліпшенні добробуту та розвитку соціальної сфери села.

— Зараз в області племінною роботою займаються чотири племпідприємства:  ВАТ “Тернопільплемсервіс”, ВАТ “Чортківське племпідприємство” та ТОВ ВК “Микулинецький”, які організовують роботу щодо ведення племінної справи в сільськогосподарських підприємствах та штучного осіменіння ВРХ і свиней у всіх категоріях господарств, —підкреслив голова облради. —  Фінансування витрат на розвиток галузі тваринництва буде здійснюватись за рахунок коштів обласного бюджету на 2007 рік, з якого для забезпечення виконання підпрограми необхідно виділити 160 тис.гривень.

Виконання програми розвитку тваринницької галузі в області в 2007-му році дасть можливість збільшити виробництво тваринницької продукції, наростити поголів’я всіх видів сільськогосподарської тварин.

Відповідальність за ефективне використання коштів обласного бюджету покладено на головне  управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Попередня

Не допустимо порушень у використанні бюджетних коштів

Наступна

Партій — багато, Батьківщина — одна!