• 16 Жовтня, 2021

Кабмін роздає стратегічні об’єкти України

Представники політичних сил – учасників так званої коаліції, чиновники уряду Януковича усвідомлюють, що після проведення дострокових виборів в Україні – час їхнього правління відійде в історичне минуле. Саме тому, в передчутті краху їх корупційних схем, вони відверто і цинічно привласнюють, та розпродують прибуткові об’єкти української економіки.

В нестримному бажанні особистої наживи, чиновники уряду Януковича готові продати всі державні підприємства гуртом. Після успішної оборудки з «Луганськтепловозом», за фактом продажу якого прокуратурою було відкрито кримінальну справу на черзі була спроба продати «Укртелеком». За умови продажу «Укртелекому» – монополіста у сфері електронного зв’язку в державі, незахищені прошарки українського населення: інваліди, ветерани війни, звичайні пенсіонери назавжди втратили б можливість користуватися телефоном.

За останні місяці своєї діяльності Кабмін робить все можливе, щоб зосередити у своїй власності та власності своїх близьких соратників найбільш привабливі економічні об’єкти, зокрема ті підприємства, які забезпечують світло та тепло в українських домівках.

Яскравим свідченням цього є останнє рішення уряду Януковича, який надав можливість одній з найбільших енергетичних компаній України «Дніпроенерго» здійснити додаткову емісію акцій. В результаті такої оборудки доля власності держави впаде з 76% до 50%. У цьому випадку, доля власності компаній, які контролюються відомим міліардером-регіоналом Ахметовим фактично отримують контроль над управлінням «Дніпроенерго». Попередньо компанії Ахметова скупили 8,8% капіталу «Дніпроенерго», що дозволяє їм зривати проведення будь-яких зборів акціонерів і, водночас знецінило акції трудового колективу на 87%.

План фактичного викрадення з державної власності «Дніпроенерго» передбачає скупку боргів цієї компанії перед іншими особами на суму 200 млн. дол. США та обмін цих боргів на 26% капіталу «Дніпроенерго» у межах додаткової емісії, до яких будуть допущені лише компанії контрольовані Ахметовим.

Неприхований цинізм і нахабство дій Кабміну полягає в тому, що ринкова вартість компанії становить щонайменше 1 млрд. 750 млн. дол. США, відповідно 26% становить 455 млн. дол. США, таким чином, при успішному проведенні цієї оборудки держава втрачає близько 500 млн. дол. США, а також контроль над однією з головних енергетичних компаній України. Окрім того, дрібні акціонери, переважно працівники цієї компанії позбудуться прав на отримання частки доходу від діяльності компанії.

За інформацією БЮТ єдиним покупцем 26% «Дніпроенерго» планується що буде компанія «Donetsk Fuel & Energy Company», яка належить Р. Ахметову.

У зв’язку з цим, Блок Юлії Тимошенко звертається до Президента України Віктора Ющенка з вимогою – негайно зупинити злочинців, які цинічно розпродують стратегічні економічні об’єкти держави. Ми вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності чиновників уряду Януковича, які своїми діями ставлять під загрозу енергетичну безпеку України.

Попередня

Начальник управління Тернопільської облдержадміністрації — корупціонер