• 14 Квітня, 2021

Бютівці очололи обласні управління по охоронні природного середовища та екологічну інспекцію

Заступник міністра привітав з призначенням на посаду начальника екологічної інспекції Тернопільської області депутата Тернопільської міської ради від фракції «Батьківщина» Віктора Мричка та начальника управління охорони навколишнього природнього середовища області депутата Тернопільської облради від фракції «Батьківщина» Олега Миколенка.

Заступник міністра екології та охорони навколишнього природного середовища Степан Лизун завітав на Тернопілля, аби обговорити питання та проблеми області в даній галузі. Також, заступник міністра привітав з призначенням на посаду начальника екологічної інспекції Тернопільської області депутата Тернопільської міської ради від фракції «Батьківщина» Віктора Мричка та начальника управління охорони навколишнього природнього середовища області депутата Тернопільської облради від фракції «Батьківщина» Олега Миколенка.

Основною проблемою, зазначив заступник голови обласної ради Теодозій Кухарський є утилізація пестицидів. Для вирішення остаточно цієї проблеми області не вистачає близько 1 мільйону гривень. Пан Степан Лизун зазначив, що дана проблема існує в багатьох областях України, зате міністерство екології та охорони навколишнього природнього середовища вже знайшло вирішення даної проблеми. Як розповів пан Лизун, деякі західні області України вже мають налагоджені контакти та договори з Німеччиною на вивіз та утилізацію пестицидів. Тернопільщина, наголосив заступник міністра, також може підтримати цю програму, адже у Німеччині є спеціальний завод, де спалюють пестициди, до того ж це виходить досить не дорого.

На завершення наради Степан Лизун пообіцяв максимально сприяти Тернопіллі в межах можливостей і можливого, а також представив новопризначених Віктора Мричко та Олега Миколенко колективу управлінням екології та охорони природного середовища в області. Словами привітання та побажання успішної та злагодженої роботи на нових посадах заступник міністра залишив Тернопілля.

Попередня

Новий начальник КРУ Ігор Романків розповів про роботу управління в першому кварталі

Наступна

Юлія Тимошенко заявляє про необхідність посилення повноважень уряду