• 14 Квітня, 2021

Кому і для чого ці вибори потрібні?

Голуба мрія В.А.Ющенка і В.Балоги широка коаліція в складі Партії Регіонів і Нашої України, в якій В.Ф. Янукович прем’єр-міністр, а ПР гарантує підтримку Віктора Андрійовича на наступних президентських виборах.

Прочитавши в газеті «Народне слово» №34 від 24 жовтня 2008 року «Звернення до депутатів від БЮТ усіх рівнів», прийняте на засіданні Координаційної ради громадських організацій національно-патріотичного спрямування Тернопільщини 17 жовтня 2008 року, вирішив на нього відреагувати. Але для початку розкажу вам випадок з свого життя. В 80-ті роки на завод «Квантор» приїхала делегація з Воронежа, яку ми повезли на екскурсію в Почаївську Лавру. Під час екскурсії один з гостей запитав монаха-екскурсовода, чи він сам вірить в існування Ісуса Христа. Монах довго на нього дивився, а потім сказав: « Шановний, якщо Ви не читаєте релігійної літератури, то почитайте хоча б  свою радянську – журнал «Наука і життя»  №18 сторінка 42». Приїхавши в Збараж, я знайшов цю статтю. Вона називалась «Ісус Христос – реальна особа». Кращої відповіді, ніж слова монаха, придумати неможливо.

А тепер по суті, шановні члени Координаційної ради.

В грудні 2004 року блок «Наша Україна» і кандидат в президенти України В.А.Ющен-ко на сесії Верховної ради одноголосно проголосували за обмеження повноважень президента і започаткували перетворення держави з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську. Проти категорично голосували тільки депутати від БЮТ. То може, шановні члени ради, Ви звернулись не по адресу?

Відносно російської мови. Кандидат в президенти України В.А.Ющенко на виборах 2004 року підписав ряд проектів-указів, які він першочергово впровадить, якщо стане президентом. Один з них називався «Про захист прав громадян на використання російської мови та мов інших національностей України». Цитую дослівно пункт 3 даного указу:             « Кабінету Міністрів України, Міністерству праці та соціальної політики України, Головному управлінню державної служби України, Міністерству освіти і науки України, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади до 1 січня 2005 року внести до професійно-кваліфікованих характеристик державних службовців положення про обов’язкове володіння, крім державної, російською мовою, або мовами інших національностей в місцях їх компактного проживання».

Як бачите БЮТ знову ніпричому, а відповідь монаха хочеться Вам нагадати – читайте свої архіви.

А тепер про лжепатріотів і недругів України. Для того, щоб зрозуміти хто вони, кожен виборець повинен чітко для себе відповісти на два запитання:

1. Що змінять, якщо вони відбудуться, позачергові вибори до Верховної ради, на які нас так запрошує Координаційна рада?

2. Кому і для чого ці вибори потрібні?

Відповідь на перше питання однозначна – нічого, крім нової політичної та економічної кризи, а в  парламент прийдуть ці ж самі політичні сили з невеликими процентними відхиленнями.

На відповіді на друге питання зупинюсь детальніше. БЮТ, на відміну від позачергових виборів 2007 року, які Ю.Тимошенко ініціювала  з метою створення демократичної коаліції, категорично проти запланованих виборів. Чому? Голуба мрія В.А.Ющенка і В.Балоги широка коаліція в складі Партії Регіонів і Нашої України, в якій В.Ф. Янукович прем’єр-міністр, а  ПР  гарантує підтримку Віктора Андрійовича на наступних президентських виборах.

Створити таку коаліцію зараз неможливо, так як п’ять партій, які входять в  блок НУ-НС категорично проти , тому мандати ПР плюс голоси згідних на «ширку» нашоукраїнців  не дають в сумі 226. Де взяти недостаючих голосів? Любою ціною на позачергових виборах, на яких ПР і НУ будуть союзниками, а БЮТ недругом і лжепатріотом, тільки не України, а новоспечених союзників, «любих друзів». Ось кому і для чого необхідні ці вибори.

А депутати всіх рівнів від БЮТ давно визначились з друзями  і недругами і ніякі провокаційні  звернення не змінять їхньої позиції. Особливо, якщо ці звернення  зроблені не по адресу.

Депутат Збаразької районної ради від БЮТ                                          О.Кондрацький

Попередня

Згідно рішення РНБОУ та Указу Президента підвищено ціну на газ для населення