• 13 Квітня, 2021

Олександр Турчинов просить Президента, щоб він заборонив губернаторам не за призначенням використовувати кошти, які Уряд виділяв на ліквідацію наслідків повені

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов просить, щоб Президент Віктор Ющенко вплинув на голів облдержадміністрацій, які підпорядковані главі держави, та заборонив їм використовувати не за призначенням кошти, виділені Урядом на ліквідацію наслідків липневої повені.

Олександр Турчинов повідомив на брифінгу, що ГоловКРУ під час перевірок було виявлено зловживань на суму 80 млн. гривень, які були розкрадені або використані не за призначенням. Перший віце-прем’єр повідомив, що направляв на ім’я Президента України звернення щодо необхідності посилити виконавчу дисципліну керівників областей, проте воно залишилося без належної реакції.

За словами Олександра Турчинова, у Центральному штабі з ліквідації наслідків стихії серйозні зауваження викликали темпи та обсяги відновлення комунальної інфраструктури та будівництва житла для громадян, за відновлення яких безпосередню відповідальність несе місцева влада. Перший віце-прем’єр-міністр також повідомив, що на останньому засіданні Центрального штабу демонстративно були відсутні усі голови облдержадміністрацій з регіонів, постраждалих від стихії.

“Сьогодні проблема пов’язана не з відсутністю коштів, а з інформаційною війною, яку ведуть з Кабінетом Міністрів, зі спробою приховати власну недолугу кадрову та адміністративну політику за брехнею та компрометацією Уряду”, – наголосив Перший віце-прем’єр-міністр.

Олександр Турчинов також повідомив, що обласні ради в західних регіонах вже почали розбиратися у питанні використання облдержадміністраціями коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихії, не за призначенням. Зокрема, Тернопільська обласна рада більшістю голосів висловила недовіру голові облдержадміністрації Юрію Чижмарю.

Попередня

Олександр Турчинов: Уряд повністю профінансував роботи з ліквідації наслідків липневої повені у західних регіонах, а на рахунках місцевих адміністрацій на сьогодні знаходиться понад 900 мільйонів гривень

Наступна

Прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала Барака Обаму з перемогою в президентських виборах