• 18 Травня, 2021

Президент з Партією Регіонів зривають вибори

Витяги зі вступного слова Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. від 13 січня 2010 року

Уряд повністю профінансував виборчу кампанію

Уряд повністю так, як це і передбачено кошторисами, бюджетом, повністю профінансував виборчу кампанію Президента. Ми і далі будемо день в день, без затримок, в повному обсязі фінансувати виборчу кампанію. Але в той же час, я хочу нагадати всім політичним силам і суспільству, що Уряд фінансує чесні, прозорі вибори, які проводяться на демократичних основах, без будь-якої фальсифікації, і Уряд не фінансує масштабну фальсифікацію, яка зараз готується замість виборів.

Голосування на дому дасть можливість сфальсифікувати 17% голосів – таких жахливих фальсифікацій ми не бачили навіть у 2004-му році.

сьогодні три важливих аспекти є для того, щоб зробити висновок, що вибори будуть сфальсифіковані і сфальсифіковані тотально, якщо ми зараз щось не зробимо.

Перше – розгортається по всій країні, по всіх реґіонах схема голосування на дому. Я вам наведу тільки одну цифру. Тільки по Донецькій області при організації Партії реґіонів подано для голосування на дому 11 % виборців Донецької області і це тільки на вчорашній день. Продовжують по всіх реґіонах масштабно, масово подаватися такі заяви. Такі заяви виписані однією рукою, вони всі, по суті справи, йдуть із штабу Партії реґіонів.

Я думаю, що якщо по Донецькій області вже на цю хвилину ми можемо проаналізувати ситуацію, то не менше 15-17 % по Донецькій області вже на сьогодні, на вчора була цифра 11 %, на сьогодні ми прогнозуємо 16-17 % людей, які можуть голосувати за віком в Донецькій області вже йде через голосування на дому. Таких жахливих фальсифікацій не було навіть у 2004 р.

ПР пішла і другим шляхом – вони реєструють фантоми, неіснуючих людей у підконтрольних місцевих виборчих комісіях.

Друге – крім того, зараз всі штаби Партії реґіонів в усіх областях готують для використання другу технологію – реєстрація людей, яких немає в реєстрі виборців на виборчій дільниці в день голосування. І зараз також комісії в тій частині, які представлені від кандидата в Президенти Януковича, готують спеціальні списки людей, які будуть реєструватися в день виборів на дільницях і яких немає в реєстрі.

8 продажних членів просто сьогодні голосують за те, щоб створити спеціальні умови, щоб можна було людині будь-якій, яка прийшла на виборчу дільницю, якої немає в реєстрі, проголосувати, зареєструватися. Ще раз хочу звернути увагу, що саме ці 8 заангажованих, корумпованих і продажних членів ЦВК, які знову поіменно відомі, не проголосували за надання права більше, ніж 2 тис. міжнародних спостерігачів працювати під час виборчої кампанії.

Підконтрольна ПР ЦВК не допускає до виборів більше 2 тисяч спостерігачів – аби легше фальсифікувати було

І третє – Центральна виборча комісія, а скоріше корумпована, продана і куплена частина ЦВК Партією реґіонів не надала можливість працювати більше 2 тис. міжнародних спостерігачів. Це говорить про те, що, коли готується така масштабна фальсифікація, то, безумовно, міжнародні спостерігачі тут не потрібні.

Зараз я хотіла б чітко сказати, за допомогою яких інструментів Партія реґіонів так нахабно, цинічно на чолі із своїм кандидатом Януковичем діє. По-перше, із 14 членів ЦВК 8 людей, які, безумовно, поіменно відомі, знаходяться на хабарах, повністю корумповані і повністю заангажовані кандидатом в Президенти Януковичем. Саме ці 8 членів ЦВК голосують за весь цей непотріб, незвертаючи увагу на Конституцію, на Закон „Про вибори Президента”, в якому чітко написано, що голосувати вдома можуть тільки ті люди, які за станом здоров’я не можуть прийти на виборчу дільницю.

Президент з Партією Регіонів зривають вибори

Я б хотіла зараз звернутися до суспільства і зосередити вашу увагу на тому, що на це, на жаль, не реагують ключові керівники країни. І я хочу зараз звернутися до Президента країни, який поки що залишається гарантом Конституції, терміново відреагувати на цю ситуацію, терміново втрутитися в цю ситуацію, поки ще країна не втратила останні ознаки обличчя цивілізованої і демократичної країни. Якщо така ситуація залишиться далі, можна вважати, що виборів в Україні не буде, тому що те, що буде сфальсифіковано, назвати виборами просто неможливо.

Наша команда ініціювала у Верховній Раді сьогодні позачергове засідання Верховної Ради, але все це, на жаль, перетворилося в профанацію, коли Партія реґіонів внесла 70 питань для розгляду, які неможливо розглянути не тільки за день, їх неможливо розглянути за місяць, настільки це фундаментальні і великі питання. Тобто йде свідомий зрив виборчого процесу.

Юлія Тимошенко просить міжнародні інстанції втрутитися і не допустити фальсифікацій

І я хочу звернутися так само до керівників дипломатичних представництв в країні. Я прошу проаналізувати ситуацію, яка відбувається в Україні, і, в тому числі, зробити відповідні доповіді своїм урядам. І я хочу також звернутися до світової спільноти, в Україні під прикриттям ключових керівників держави відбувається просто зрив чесних виборів і підготовка до масштабної фальсифікації.

Я думаю, що Уряд, в тому числі я хочу зараз публічно дати доручення Міністерству закордонних справ всі необхідні інформаційні повідомлення офіційно від Уряду надати дипломатичним представництвам інших держав в Україні. І попросити звернення до ОБСЄ, щоб можна було терміново через ОБСЄ втрутитися в ці процеси.

Я також хочу доручити Г.М. Немирі разом з П.О. Порошенком терміново вийти на представництво ОБСЄ в Україні, і звернутися з проханням терінового втручання в цей процес. Тому що зупиняти це потрібно сьогодні, завтра це зупиняти вже буде запізно. І також хочу звернутися до всіх ЗМІ, до журналістів, які зараз присутні на засіданні Уряду.

І хочу ще раз підкреслити наскільки цинічними, нечесними, брутальними є всі вчинки кандидата в президента Януковича, який ще далекий від того, щоб досягати його цілі, але вже руйнує і трощить демократію в Україні через підкуп, через продажність, через корупцію, і він хоче, щоб це стало майбутнім нашої держави. І дуже шкода, що лідери нації деякі просто посилено в цьому йому допомагають.

Шкода, що через 5 років після славної помаранчевої революції Україна докотилася до таких стандартів свого життя.

Попередня

Лише Юлія Тимошенко за підтримки кожного патріота країни зможе відстояти Незалежність України та її європейську ідентичність!

Наступна

Юрій Луценко підтримує Юлію Тимошенко