• 17 Квітня, 2021

Державний Секретар США Гілларі Клінтон подякувала Юлії Тимошенко та українському народу за вклад для забезпечення незалежності України.
Про це вона заявила 2 липня під час зустрічі з лідером опозиції Юлією Тимошенко. «Я висловлюю подяку Юлії Тимошенко і народу України за вклад для забезпечення української незалежності і розвиток демократичних інституцій у вашій країні», – сказала Гілларі Клінтон.

У свою чергу Юлія Тимошенко поінформувала Гілларі Клінтон про розвиток подій в Україні та навела факти, які свідчать про встановлення авторитарного режиму та про існуючі загрози для незалежності України – запровадження цензури, втрати економічної та енергетичної незалежності нашої держави, репресії проти політичних опонентів та взяття під контроль судової гілки влади.

«Ситуація є дуже складною, але ми не відступимо від того, щоб Україна стала демократичною, європейською державою назавжди», – сказала Тимошенко.

Гілларі Клінтон заявила, що США поділяють стурбованість Юлії Тимошенко та наголосила, що Сполучені Штати готові допомогти опозиції у захисті демократичних стандартів.

«Роль опозиції є надзвичайно важливою, і я бажаю вам успіху у цьому», – сказала Клінтон.

«Ми будемо підтримувати українську демократію і незалежність та хочемо допомогти вам заохотити уряд, щоб він приймав рішення в інтересах українського народу», – сказала Державний Секретар США.
www.byut.com.ua

Попередня

Олександр Турчинов: Країну зробили заручницею масштабної афери по викачуванню грошей у її громадян

Наступна

Юлія ТИМОШЕНКО: «Що нас не вбиває – робить нас сильнішими!»