• 6 Серпня, 2021

Юлія Тимошенко: Януковичу і Азарову доведеться відповідати перед законом і людьми

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від Генерального прокурора Віктора Пшонки негайно порушити кримінальну справу проти урядовців за фактом масштабної фальсифікації показника інфляції та невиконання зобов’язань з індексації соціальних заробітних плат та виплат.

\”Індекс споживчих цін – це, власне, індекс інфляції в середньому за 2010 рік – склав 42,3%. У той час, коли влада показує 9% за 2010 рік. Це жорстка фальсифікація\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури України, повідомляє її персональний сайт.

За словами Тимошенко, з урахуванням такого рівня інфляції мінімальна заробітна плата з 1 січня 2011 року повинна була становити 1236 гривень, а мінімальна пенсія – 989 гривень.

\”Те, що сьогодні люди недоотримали гроші, це є фактично зроблений злочин, тому що уряди, які працювали до уряду Азарова-Януковича, завжди такі індексації робили, ніколи цей закон не ігнорувався, він завжди виконувався. Це перший раз, коли в незалежній Україні цей закон не виконується\”, – зазначила вона.

\”Я сьогодні хочу запитати, чи передали моє звернення про скоєння злочину Генеральному прокурору, і хто з них буде відповідати за те, що вони зараз покривають невиплату людям реальної пенсії і заробітних плат згідно з показником інфляції, хто буде відповідати за те, що Генеральна прокуратура сьогодні покриває цей злочин\”, – підкреслила лідер партії \”Батьківщина\”.

Юлія Тимошенко також переконана, що у разі нереагування на цей злочин уряду Азарова Генеральний прокурор Віктор Пшонка також мусить бути притягнений до кримінальної відповідальності.

\”Я думаю, що Пшонка, який таким чином захищає Януковича і Азарова, і таким чином дає можливість забрати у людей їх законні гроші, Пшонка так само буде відповідати. Не тільки Янукович і Азаров. Я хочу, щоб вони подумали: влада досить швидко завершиться, а за те, що вони сьогодні роблять в Україні, їм доведеться досить серйозно відповідати перед законом і людьми\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.

Попередня

Народні депутати фракції «Батьківщина» пропонують гідно вшанувати видатного борця за незалежність України Євгена Коновальця

Наступна

Звернення народних депутатів від «Батьківщини», які виступили на захист членів ВО «Тризуб», розглядатиме Генрпокуратура під контролем Адміністрації Януковича