• 17 Вересня, 2021

Володимир Бойко: Влада забрала пільги у незахищених верств населення

Продовжуючи грабувати українців, антинародна влада демонструє неймовірну швидкість та злагодженість дій. Про це говорить прийняття в першому читанні законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» (реєстраційний номер 9127). Влада не лише в черговий раз знехтувала правами громадян, а й оминула встановлену процедуру в законотворчій діяльності.

Так, згідно з відомостями офіційного веб-сайту Верховної Ради України, в парламенті запропонований Кабміном проект Закону зареєстрований 9 вересня 2011 року. І, як не дивно, цього ж дня депутати його розглянули під час сесійного засідання.

Про це заявив перший заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

На перший погляд, даний нормативно-правовий акт вкрай необхідний державі. Однак у прикінцевих та перехідних положеннях парламентарі скасовують цілу низку пільг незахищеним верствам населення, передбачених іншими законами. Зміни повинні набрати чинності вже з 1 січня наступного року. Представники депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» не віддали жодного голосу за ганебний закон. У той же час нардепи Полянчич та Каськів, які асоціюються із Тернопільщиною, підтримали ініціативу уряду. До речі, останній ще й не гребує сумісництвом депутатської діяльності із роботою в органах виконавчої влади.

Найбільше від рук Тігіпка-Азарова постраждали чорнобильці. Уряд та парламентська більшість вважають, що досить з них користуватися пільгами. Починаючи з наступного року, громадяни, віднесені до І та ІІ категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, не зможуть скористатись щорічним безоплатним санаторно-курортним лікуванням. Ті ж, хто віднесений до ІІІ та ІV категорії, пільговими путівками також щороку вже не користуватимуться. Не буде путівок і для постраждалих дітей. Також депутати відбирають грошову допомогу на дітей-чорнобильців у розмірі 50 відсотків мінімальної заробітної плати та щомісячні виплати в розмірі мінімальної зарплатні на кожну дитину-інваліда в сім’ї постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Обділеними залишились і студенти-чорнобильці. З ініціативи Кабінету Міністрів України для них скасовується гарантована виплата стипендії, підвищеної на 100 відсотків. Згідно з проголосованими змінами, відтепер не буде щомісячної грошової допомоги громадянам, які проживають чи працюють на територіях радіоактивного забруднення, що виплачувалась за місцем роботи, а пенсіонерам – органами, які виплачують пенсію. Позбудуться одноразових компенсацій, щорічної допомоги на оздоровлення та щомісячних додаткових пенсій й учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами. Відтепер Азаров регулюватиме усі виплати чорнобильцям у ручному режимі. Захоче – дасть, захоче – «зекономить».

Подібна ситуація і з учасниками бойових дій та особами, прирівняними до них. Громадяни, які користувались пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть забути про них. Безоплатне санаторно-курортне лікування тепер не буде щорічним, а разова грошова допомога, яка мала б виплачуватись учасникам бойових дій щорічно до 5 травня, також буде залежати від Азарова. Таким чином, влада потішила ветеранів червоним прапором і, врешті, забрала пільги.

Позбулися пільг також і гірники та діти війни. Навіть працівники прокуратури та міліції, які так ревно служать Януковичу, тепер теж не будуть мати знижок на користування комунальними послугами.

Що ж стосується народних депутатів України, суддів та урядовців, то тут без змін. Собі пільги вони все таки залишили.

Попередня

«Студенти тернопільських вузів досі не можуть скористатися пільгами, які передбачені законодавством»

Наступна

Василь ДЕРЕВЛЯНИЙ: «Нас не просто знищити і ми боротимемося до кінця…»