• 8 Грудня, 2021

Остап Семерак: Влада боїться, що Європейський суд звільнить Юлію Тимошенко

Влада руками СБУ поспішно фабрикує нову справу проти Юлії Тимошенко, оскільки боїться, що Європейський суд незабаром визнає незаконним попередній вирок, і тоді лідер опозиції візьме участь у парламентських виборах. Про це в ефірі радіо «Голос столиці» заявив народний депутат України, член фракції «БЮТ – Батьківщина» Остап Семерак.

«Справа стосовно першого вироку підходить до розгляду в Європейському суді, і ні в кого з експертів немає сумніву, що він винесе рішення неприємне для української влади, але справедливе щодо Юлії Тимошенко. Влада, очевидно, боїться допустити її до виборів і в спішному порядку скомбінувала нову політичну справу», – сказав парламентарій.

«За своєю суттю ця справа абсолютно пуста. Крім СБУ, її розслідуванням займалася ще й слідча комісія, створена парламентською більшістю, і всі могли спостерігати доповідь цієї комісії. Там не було абсолютно ніяких переконливих висновків. Тому, підкреслюю, це є чергова політична справа проти Юлії Тимошенко», – відзначив Остап Семерак.

За його словами, «для влади важливо, щоб у жовтні лідер опозиції не брала участі у виборах».

«Янукович і його команда розуміють: якщо вони програють на парламентських виборах, то це буде кінець їхньої монополії та урядування в Україні. Тому вони роблять усе – навіть те, що є поза законом – щоби забезпечити собі перемогу», – зазначив народний депутат.

Він наголосив, що розслідування подібних економічних справ «непритаманне для Служби безпеки України – і це вчергове підтверджує, що звинувачення є надуманими і фальшивими».

Остап Семерак наголосив, що СБУ «стала політичним інструментом у руках президента Януковича» і все частіше виконує невластиві їй функції: зокрема, здійснює тиск на громадські організації та науковців, «запрошуючи на допити цілі вчені ради».

«Служба безпеки України повинна займатися іншим. Наприклад, боротьбою з корупцією. Всі ми розуміємо, що українська влада наскрізь пронизана корупцією та зловживаннями – можна наводити безліч прикладів – але ми не чуємо про жодне розслідування з цього приводу. Натомість бачимо, як СБУ бореться з політичними опонентами теперішньої влади», – підкреслив Остап Семерак.

Парламентарій наголосив, що «українське суспільство давно зрозуміло реальну сутність політики нинішньої влади, тому такі підлі вчинки, як ув’язнення невинних людей, їй не допоможуть».

Попередня

Мосту через річку Збруч бути!?

Наступна

Відбулася чергова сесія Лановецької міської ради