• 14 Квітня, 2021

Монастириська та Козівська районні ради перемогли у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм місцевого самоврядування

Сьогодні, 3 березня голови районних рад: Козівської Петро Репела та Монастириської Володимир Данилюк – представники партії ВО «Батьківщина» отримали гранди для реалізації задекларованих проектів.

Монастириська районна рада згідно врученого гранду отримає 320 тисяч гривень з державного бюджету для створення інноваційної моделі розвитку туристичної індустрії територіальних громад Монастирищини.

\"\"

За словами голови Монастириської районної ради В. Данилюка, в реалізації проекту буде розроблено концепцію розвитку рекреаційно-туристичного потенціалу «Медоєво» в урочищі «Бичова», де проводяться лемківські ватри. А також буде створено розвинуту інфраструктуру озера Медоєве, що розташоване на популярному туристичному маршруті до гірськолижного курорту «Буковель».

Козівська районна рада перемогла в конкурсі з проектом: «Розвиток музейної справи в Козівському районі як невід’ємної  складової сучасного теристичного продукту та ефективного чинника розвитку територіальних громад».

\"\"

За словами голови Козівської райради П. Репели, метою даного проекту є створення інноваційної моделі управління музейною справою, туристичними ресурсами, раціональне використання існуючого історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалу.

Як йдеться у програмі, реалізація даного проекту спрямована на збереження, дослідження, розвиток і популяризацію історії та культури краю, традицій, звичаїв та обрядів району, буде сформовано концепцію розбудови краєзнавчого музею та його філіалів з подальшою трансформацією їх у привабливий туристичний продукт.

Варто зазначити, що загалом серед переможців на Тернопільщині було всього чотири районні ради, одна міська та три сільських рад.

Попередня

Юлія Тимошенко вимагає неухильного дотримання лікування, встановленого німецькими лікарями

Наступна

Предстоятелі українських церков просять президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко