• 17 Вересня, 2021

Долю бучацького творіння Пінзеля вирішуватиме Міністерство культури

Реагуючи на звернення жителів м. Бучач Тернопільської області, народний депутат України Василь Деревляний підготував та направив депутатське звернення до Прем’єр-міністра. У депутатському зверненні йшлося про обурення жителів Бучача, які вважають неприпустимим вилучення з церкви Святої Покрови Дияконських воріт роботи І.Пінзеля та вивезення їх з України для демонстрації на виставці у Луврі.

Люди переконані, що після виставки у Франції цінні реліквії уже ніколи не повернуться у їхнє рідне місто.

«Громадяни зрозуміли, що міністр культури України та представники музею хочуть незаконно забрати з церкви їхнє культове майно – Дияконські двері, які були виготовлені понад 250 років тому Пінзелем І.Г. саме для вказаної церкви. Враховуючи вищенаведене, прошу вжити заходів для законної передачі цієї пам’ятки релігійній громаді Бучача», –йдеться у зверненні народного депутата Василя Деревляного.

У проміжній відповіді Прем’єра, розгляд даного питання адресовано Міністру культури.

\"\"

Попередня

У відповідь на звернення Василя Деревляного, в Києві підтвердили, що ферма Чайківського у Настасові працює з порушенням законодавства

Наступна

Хто відповість за 10-мільйонні борги родини Януковича перед аграріями Тернопільщини?