• 14 Квітня, 2021

Україна може опинитися в ізоляції через режим Януковича, – Президент Єврогрупи

Якщо найближчим часом ситуація в Україні не покращиться, постане питання санкцій проти конкретних чиновників, а не до всієї країни.
Про це в інтерв‘ю Інтернет-виданню «Українська правда» заявив Президент Єврогрупи, Прем‘єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

Він наголосив, що якщо режим Януковича не відмовиться від репресій проти своїх політичних конкурентів, то Україна може опинитися в ізоляції.

«Якщо події і надалі розвиватимуться в цьому руслі, Україна може опинитися в ізоляції»,- підкреслив він.

Жан-Клод Юнкер також не виключив застосування санкцій проти представників нинішньої влади.

«Якщо найближчим часом ситуація не покращиться, санкції будуть і вони будуть застосовані проти  конкретних чиновників. Якщо по відношенню до України постане питання санкцій, то я буду прибічником того, що чітко ідентифікувати усіх, проти кого вони будуть застосовані. Країна не повинна постраждати», – наголосив він.

Він підкреслив, що  Європейський Союз стурбований через справу Тимошенко та інших членів її уряду, коли політики несуть кримінальну відповідальність за свої політичні рішення.

Окрім того Жан-Клод Юнкер зауважив, що вищим органом правосуддя в європейському суспільстві є Європейський суд з прав людини.

«Це остання інстанція, якій ми довіряємо. І цей суд визнав, що справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не були незалежними. Для нас це важливий сигнал, на який ми будемо орієнтуватися», – зауважив Президент Єврогрупи.

Він також підкреслив, що відсутність Тимошенко та Луценка в політичному житті країни кидає велику тінь на результати наступних виборів.

Нагадуємо, що Жан-Клод Юнкер займає посаду прем‘єр-міністра Люксембургу з січня 1995 року. Він очолює уряд країни ЄС найдовше з усіх прем‘єр-міністрів у Європі та обіймає посаду прем‘єр-міністра, якого було обрано демократичним шляхом, найдовше з усіх чинних голів уряду світу. Він також є Президентом ЄвроГрупи, яка здійснює політичний контроль за європейською валютою.

Попередня

Влада та її вірні слуги бояться перемоги Володимира Бойка

Наступна

Конгрес та Сенат США незабаром можуть ухвалити резолюції про введення санкцій до української влади