• 8 Березня, 2021

Світовий конгрес українців закликає негайно звільнити Юлію Тимошенко

Світовий конгрес українців закликає на підставі рішення Європейського суду з прав людини негайно звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко.
Про це йдеться у листі Президента Світового конгресу українців Євгена Чолія до Віктора Януковича.

\”Від імені Світового конгресу українців ще раз закликаю Вас припинити вибіркове правосуддя в Україні та негайно звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко на додаткових підставах рішення Європейського суду з прав людини у справі Тимошенко від 30 квітня 2013 р\”, – наголосив Євген Чолій у листі.

\”У цьому рішенні Суд одноголосно визнав, що увесь термін досудового ув`язнення колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко був свавільним і незаконним\”, – зазначив він.

Крім того, за словами Євгена Чолія, \”Світовий конґрес українців переконаний, що звільнення колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко було б позитивним кроком на шляху до підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною під час Третього саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р\”.

Read Previous

Ганне Северінсен: Українська влада має негайно звільнити Юлію Тимошенко на виконання рішення суду

Read Next

\”Батьківщина\” вимагає виконати рішення ЄСПЛ та звільнити Юлію Тимошенко, – заява