• 28 Липня, 2021

Світовий Конґрес Українців закликає Президента України не підписувати угоду про вступ до Митного союзу

Напередодні поїздки Президента Віктора Януковича в Москву Світовий Конґрес Українців (СКУ) рішуче закликає його в жодному випадку не підписувати угоду про вступ до Митного союзу, припинити непрозорі переговори з Президентом Росії та не робити ніяких домовленостей з Росією, які зближують Україну з Митним союзом.

“СКУ закликає владні структури України діяти згідно з Законом України “Про засади зовнішньої і внутрішньої політики” та, дослухавшись до волі українського народу, якнайшвидше, конкретними кроками заявити про відновлення підготовки до укладання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, замість просування до Митного та Євразійського союзів, що є відновленням нового Радянського Союзу, ” – заявив Президент СКУ Євген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Попередня

«Розчищення» Євромайдану на вимогу Київради перенесли на 2014 рік

Наступна

Генпрокуратура відреагувала на депутатський запит народного депутата